Medus cena šogad ir nedaudz pieaugusi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Medus cena šogad Latvijā ir nedaudz pieaugusi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sacīja Latvijas Biškopības biedrības (LBB) vadītājs Armands Krauze.

«Ņemot vērā, ka gads daudziem biškopjiem ir nedaudz sliktāks nekā iepriekšējais, medus cena nav kritusies, tā ir pat nedaudz kāpusi,» sacīja Krauze.

Krauze atzīmēja, ka šogad atsevišķus medus veidus, piemēram, liepu medu un viršu medu ir izdevies ievākt. Vienlaikus ir reģioni, kur medus nav ievākts, kas, attiecīgi, ietekmē arī medus cenas.

Krauze, komentējot nozares aktualitātes, norādīja uz pozitīvo tendenci, ka Latvijas biškopjiem šogad nav bijušas sūdzības par bišu slimību varrozi, kas ierosina peru puvi un dažādas vīrusu slimības.

«Mēs ļoti nopietni kursos par stāstām par varrozi un mācām, kā veikt priekšdarbus cīņā ar to. Biškopjiem ir pieejamas dažādas bioloģiskās apkarošanas metodes, ko LBB popularizē. Ja vien biškopji ņem vērā, ko mēs mācām, tad viss ir kārtībā,» sacīja Krauze.

LBB ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kas dibināta 1994.gadā. Biedrība apvieno vairāk nekā 3200 biedrus - lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu