Gauss: «airBaltic» maršrutu tīkla paplašināšana nekāpina atcelto reisu apmēru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» maršrutu tīkla paplašināšana nav kāpinājusi atcelto reisu apmēru, pauda uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss.

«Kad iegādājāmies jaunās «CSeries» lidmašīnas, nolēmām, ka vismaz viens «Boeing» lidaparāts rezervē stāvēs Rīgas lidostā gadījumiem, ja kāds no jaunajiem lidaparātiem kādu iemeslu dēļ reisu nevar izpildīt. Līdzīgi kā citās tehnoloģiju jomās, arī aviācijā jaunām iekārtām raksturīgas zināmas tehniskas nianses, kam sākuma periodā tiek pievērsta pastiprināta uzmanība un veikta pilnveidošana. CS300 nav izņēmums un - līdzīgi kā visām jaunajām lidmašīnām - to ieviešana rada zināmus izaicinājumus saistībā ar dažādu ražotāju detaļu un sistēmu sasaisti,» skaidroja Gauss.

Viņš klāstīja, ka bijušas tehniskas ķibeles, tāpat lidaparātu piegāde ir kavējusies. Bija paredzēts, ka astotais «C Series» lidaparāts tiks piegādāts septembrī, bet tas nenotika, tāpat iepriekšējās tika piegādātas ar kavēšanos. Tādēļ uzņēmumam nācies vienoties ar citām kompānijām par «airBaltic» lidojumu izpildi.

«Dažkārt gadās situācijas, kad vairākas nesaistītas problēmas notiek vienlaicīgi. Tā nesen vienai lidmašīnai zemes operāciju apkalpošanas laikā neveiksmīgi radās defekts, kas bija jānovērš, otra cieta no putnu radītiem bojājumiem, bet trešajai bija nepieciešams pilnveidot degvielas sistēmas iekārtu. Tādējādi trīs lidmašīnas nevarēja lidot un vajadzēja piesaistīt citu aviokompāniju. Dažkārt gan tas nav iespējams. Ar šādām problēmām saskaras ne tikai «airBaltic«. Pasaulē nav tādas aviokompānijas, kurai izdotos veikt pilnībā visus paredzētos lidojumus,» pauda uzņēmuma vadītājs.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot savienojumus ar galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Lidsabiedrība arī piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu