PVD pārbaudīs 20 Latvijā pieejamu pārtikas produktu atbilstību Rietumeiropā tirgotajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pārbaudīs 20 Latvijā tirgoto ārvalstīs ražoto pārtikas produktu sastāvu, lai noteiktu, vai šie produkti ir identiski Rietumeiropā tirgotajiem produktiem, piektdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

«PVD vadība ir nolēmusi paņemt 20 paraugus, kuri, ja tā var teikt, ir aizdomīgi - par kuriem cilvēki visvairāk runā,» sacīja Dūklavs.

Viņš arī atzīmēja, ka tas ir samērā dārgs process. «Viens ir salīdzināt etiķetes un paskatīties, vai tur jau nav uzrakstīts, ka [sastāvs] ir atšķirīgs. Tad tā būs viena saruna, bet cita saruna būs tad, ja uzraksti tam, ko esmu nopircis veikalā Vācijā un veikalā Latvijā, būs pilnīgi vienādi, bet laboratoriskie rezultāti uzrādīs, ka tas nav viens un tas pats,» sacīja Dūklavs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pārtikas produktu sastāva atbilstību analoģiskām citās valstīs tirgotām pārtikas precēm pārbaudīs saistībā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera 13.septembrī sacīto, ka dažās Eiropas daļās cilvēkiem tiek pārdoti zemākas kvalitātes pārtikas produkti nekā citās valstīs, lai gan iepakojums un zīmols ir identiski.

«Nav pieņemami, ja viena zīmola produkti dažādās Eiropas Savienības (ES) valstīs tiek tirgoti atšķirīgā kvalitātē. Ja EK prezidenta teiktais par zemākas kvalitātes pārtikas pārdošanu atsevišķās ES valstīs, tajā skaitā arī Latvijā, atbilst patiesībai, tad es rosināšu izmaiņas ES normatīvajos dokumentos, kas aizliegtu pārtikas ražošanas uzņēmumiem ražot viena zīmola pārtikas produktus ar atšķirīgu sastāvu,» iepriekš sacīja Dūklavs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu