«Fazer»: Šogad Latvijas maizes tirgū pēc lejupslīdes iepriekšējos gados ir vērojama stabilizācija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Šogad Latvijas maizes tirgū pēc lejupslīdes iepriekšējos gados ir vērojama stabilizācija, kas ir pozitīva ziņa, aģentūrai LETA sacīja «Fazer Bakery Baltic», kurā ir apvienotas «Fazer» maiznīcas Ogrē un Kauņā, rīkotājdirektors Mindaugs Snarskis.

«Nozīmīgākā pārmaiņa, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad maizes tirgū vērojām ilgstošu lejupslīdi, ir maizes tirgus Latvijā stabilizēšanās,» sacīja Snarskis.

Viņš piebilda, ka saskaņā ar «Nielsen» pētījumu šā gada laikā Latvija ir vienīgā Baltijas valsts, kur maizes tirgū nav bijis vērojams kritums. Lietuvā maizes tirgū bijis 2,8% kritums, Igaunijā – aptuveni par 1%. Stabilitāte Latvijas maizes tirgū galvenokārt ir skaidrojama ar tradicionālo maizes segmentu - baltmaizes un rudzu klaipu maizes - patēriņa saglabāšanos aptuveni iepriekšējā gada līmenī. Turpretī kritumu saldskābmaižu segmentā 5% apmērā ir līdzsvarojis pieaugošais maizes ar pievienoto vērtību patēriņš - kopumā segmentu izaugsme gada laikā bijusi aptuveni 4%, kas ir bijis straujākais pieaugums Baltijas valstīs.

Snarskis atzīmēja, ka saskaņā ar «Nielsen» datiem par no pērnā gada maija līdz šā gada maijam maizes ar pievienoto vērtību patēriņš Latvijā veidoja 36% no kopējā maizes tirgus.

Vienlaikus viņš piebilda, ka, vērtējot situāciju maizes tirgū, ir jāņem vērā arī iedzīvotāju skaita izmaiņas, mājsaimniecību lielums un globālās tendences, kas ietekmē patērētāju izvēli.

Jau ziņots, ka saskaņā ar informāciju «Firmas.lv» 2016.gadā «Fazer Latvija» strādāja ar 24,213 miljonu eiro apgrozījumu un 28 342 eiro peļņu.

«Fazer Latvija» ir dibināts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,183 miljoni eiro. Vienīgais «Fazer Latvija» īpašnieks ir Somijas kompānija «Fazer Bakeries», kas ir viens no skandināvu grupas «Fazer Group» uzņēmumiem. «Fazer» specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. «Fazer Latvija» ir lielākais darba devējs Ogrē, un tajā strādā vairāk nekā 300 darbinieku.

«Fazer» ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kurš specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu