Zivju pārstrādes uzņēmuma «Līcis-93» apgrozījums saruka par 25%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zivju pārstrādes uzņēmums «Līcis-93» pagājušajā gadā strādāja ar 4,661 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 24,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 105 626 eiro apmērā pretsattā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija «Firmas.lv».

Uzņēmuma finanšu vadības ziņojumā teikts, ka «Līcis-93» finanšu rezultātus pērn ietekmēja aizliegums Krievijā un ar to saistītajās valstīs ievest Latvijā ražotos zivju konservus. Šī iemesla dēļ 2015.gada otrajā pusē kompānija bija spiesta samazināt ražošanas apmērus, strādājošo skaitu un ražošanu turpmāk koncentrēt zivju pārstrādes cehā Kolkā. Pērn Krievijas tirgus joprojām bija slēgts, tādejādi vispārējā situācija finansiāli bija ļoti sarežģīta, neraugoties uz uzņēmuma aktīvo darbību jaunu tirgu apguvē, jaunu produktu un iepakojumu veidu ieviešanu.

«Līcis-93» vadība norāda, ka salīdzinājumā ar 2014.gadu, kad uzņēmums strādāja normālā režīmā, pērn vidējais strādājošo skaits uzņēmumā samazinājās par 49%, ražošanas apmērs saruka trīs reizes un apgrozījums - 2,5 reizes. 2016.gadā uzņēmums izmantoja tikai vidēji apmēram 30% no ražošanas jaudām.

Kompānijas vadība, komentējot uzņēmuma turpmāko darbību, norāda, ka par spīti ļoti sarežģītajai situācijai nozarē un uzņēmumā, «Līcis-93» vadībai ir izdevies saglabāt ražošanu un uzturēt ražošanas cehus tādā līmenī, lai, mainoties situācijai tirgū, tie atsāktu darboties ar pilnu jaudu. Vienlaikus kompānijas vadība atzīst, ka iespējas audzēt ražošanas apmērus varētu negatīvi ietekmēt darbinieku trūkums, jo daudzi bijušie darbinieki devušies darbā uz ārzemēm.

2015.gadā «Līcis-93» strādāja ar 6,188 miljonu eiro apgrozījumu un 152 271 eiro peļņu.

«Līcis-93» ir dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,146 miljoni eiro. «Līcis-93» pieder uzņēmumam «Gamma Holdings A.O.I.» (87,63%) un vairākām privātpersonām. Uzņēmums galvenokārt ražo zivju konservus - šprotes eļļā. Uzņēmumam ir divi zivju pārstrādes cehi Kolkas un Ģipkas ciemā, kas atrodas Baltijas jūras Rīgas jūras līča piekrastē. «Līcim-93» pieder arī zvejas flote.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu