Atkārtots konkurss uz «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētāja amatu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Izsludināts atkārtots konkurss uz AS «Pasažieru vilciens» valdes priekšsēdētāja amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Amata pretendentiem tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze vadošā amatā (pieredze valsts, pašvaldību vai privātajā kapitālsabiedrībā, valsts pārvaldes vai pašvaldības iestādē ar darbinieku skaitu ne mazāk kā 50), vēlama darba pieredze vadošā amatā transporta un sakaru jomā, izpratne par «Pasažieru vilciena» darbības jomām, starptautiskās sadarbības pieredze, izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību un to pārvaldi, biznesa ētikas pārzināšana, kā arī stratēģiskās plānošanas prasme, spēja veidot pozitīvas attiecības un uzņemties vadītāja lomu, lai nodrošinātu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, spēja noteikt mērķus un plānot savas darbības, formulēt viedokli, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

No amata pretendentiem tiek prasītas arī valsts valodas zināšanas C līmeņa pirmajā pakāpē, ļoti labas svešvalodu zināšanas (angļu un krievu valoda), kā arī nevainojama reputācija.

Pieteikties konkursam var līdz 2017.gada 18.septembrim (ieskaitot).

Kandidātiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs septiņu kalendāro dienu laikā iesniegt redzējumu (prezentācijas formā, līdz 10 minūtēm) par «Pasažieru vilciena» vai pasažieru pārvadājumu segmenta attīstību.

Iepriekšējais konkurss uz «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētāja amatu noslēdzās bez rezultāta.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Sandis Šteins iepriekš sacīja, ka līdzšinējais «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, kuram beidzies pilnvaru termiņš, iecelts kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā līdz jaunā vadītāja atrašanai. To iecerēts paveikt līdz 31.oktobrim.

Iepriekš konkursā uz «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētāja amatu pieteicās 10 pretendentu, tostarp Lubāns. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs skaidroja, ka Lubāns konkursa pretendentu starpā bija konkurētspējīgs, taču, ņemot vērā «Pasažieru vilcienam» gaidāmos izaicinājumus, tostarp saistībā ar starptautiskiem iepirkumiem, nolemts sludināt jaunu konkursu piemērotākā kandidāta atrašanai.

«Pasažieru vilciens» ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no «Latvijas dzelzceļa» veiktajām funkcijām. Iepriekš «Pasažieru vilciens» 100% bija «Latvijas dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

    Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu