«Riga Food» pirmo reizi piedalīsies Azerbaižānas un Meksikas uzņēmumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Izstādē «Riga Food 2017» šogad dalībnieku skaits ir minimāli pieaudzis salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet izstādē pirmo reizi piedalīsies uzņēmumi no Azerbaidžānas un Meksikas, žurnālistus šodien informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībā «BT 1».

Izstādes «Riga Food 2017» projekta vadītājs Rolands Nežborts pastāstīja, ka izstādes dalībnieku skaits pēdējos gados ir pietiekami stabils. «Riga Food 2017» piedalīsies vairāk nekā 700 uzņēmumu no kopumā vairāk nekā 35 valstīm.

Šogad izstādē varēs apskatīt rekordlielu nacionālo kopstendu skaitu - Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Indijas, Itālijas, Meksikas, Lietuvas, Kanādas, Polijas, Slovākijas, Uzbekistānas, Ukrainas, Ungārijas un Latvijas. Uzņēmumi no Meksikas un Azerbaidžānas šogad izstādē piedalās pirmo reizi.

Latvijas nacionālajā kopstendā savus produktus prezentēs 24 nozares uzņēmumi, tostarp būs iespējams nobaudīt Latvijā ražotus saldumus, garšvielas, ievārījumus, sulas, gaļas izstrādājumus, sieru, kafiju, skābos kāpostus, sukādes, pastilas, musli un citus.

Nežborts arī sacīja, ka četrās izstādes dienās apmeklētāji varēs iepazīties ar inovācijām pārtikas jomā, kā arī plašu dzērienu un pārtikas produktu klāstu, bāru, restorānu un kafejnīcu piedāvājumu, uzklausīt prezentācijas, piedalīties degustācijās un virknē semināru. Tāpat izstādē piedalīsies arī pavāri, notiks Latvijas nacionālais tējas turnīrs bērniem. Izstādes dalībnieki varēs izmantot biznesa tikšanās iespējas, gūt jaunus kontaktus, zināšanas.

Sesto reizi izstādes ietvaros notiks sacensība par labāko produkcijas iepakojumu.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis pastāstīja, ka šogad Latvijas novadu hallē «Latvijas garša» piedalīsies vairāk nekā 170 mājražotāji gan individuāli un gan arī kā kooperatīvi. Vēl šonedēļ mājražotājiem ir iespēja paspēt pieteikt dalību izstādē.

Pēc LLKC valdes priekšsēdētāja teiktā, mājražotāji dos iespēju Latvijas apmeklētājiem izbaudīt četru Latvijas reģionu - Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales gastronomisko piedāvājumu. Tāpat halles apmeklētāji varēs klausīties novadu stāstus, kā arī uzzināt, kā, piemēram, katrā no novadiem gatavo maizi. Varēs arī vērot, kā top rudzu maize, paši maizi cept un to nogaršot.

Visās četrās dienās notiks konkurss «Tautas garša», kurā ikviens izstādes apmeklētājs varēs nobalsot par gardāko produktu.

«Pavāru klubs» biedre, pavāru konkursa rīkotāja Svetlana Riškova pastāstīja, ka šogad tradicionāli izstādes ietvaros norisināsies konkurss «Latvijas pavārs 2017», kurā jau ir pieteikušies seši konkursanti, tostarp Igaunijā dzīvojošs latviešu pavārs, kā arī pavārs no Baltkrievijas, kas strādā Latvijā. Konkursantiem būs jāgatavo veģetārs pamatēdiens un saldais ēdiens no vietējām izejvielām.

Tāpat norisināsies arī konkurss «Latvijas pavārzellis 2017», kurā līdz šim pieteikušies tikai četri dalībnieki. Tā kā aicināti pieteikties vēl citi, jo konkursā atvēlētas vietas sešu konkursantu dalībai. Riškova teica, ka par spīti pavāru profesijas popularitātei arvien mazāk cilvēku iestājas pavāru skolās, ar ko iespējams izskaidrot konkursantu trūkumu.

Jau ziņots, ka no 6. līdz 9. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde «Riga Food 2017», kas piedāvās starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, šovus, kā arī meistarklases un degustācijas.

«Riga Food 2017» savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu no kopumā vairāk nekā 35 valstīm, tostarp Austrijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Čehijas, Dānijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas un Meksikas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu