Pirmajā pusgadā «Pasažieru vilciena» ieņēmumi no biļešu tirdzniecības mazāki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

AS «Pasažieru vilciens» kopējie ieņēmumi no biļešu tirdzniecības šī gada pirmajā pusē ir 8,9 miljoni eiro, kas ir par aptuveni 0,5% mazāk nekā 2016.gada pirmajā pusē, informēja «Pasažieru vilciena» pārstāvji.

Šī gada pirmajā pusē «Pasažieru vilciena» pakalpojumus izmantoja 8,3 miljoni pasažieru, kas ir par 2,2% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu 2016.gadā.

Pasažieru skaita pieaugums ir skaidrojams ar 2016.gada nogalē un 2017.gada sākumā ieviestajiem jauninājumiem. Piemēram, uzlabotais vilcienu kustības saraksts un ekspreša reisu ieviešana, e-biļešu tirdzniecība mobilajā lietotnē un dīzeļvilcienos nodrošinātā iespēja samaksāt ar norēķinu kartēm, tostarp bezkontakta, skaidroja uzņēmuma pārstāvji.

Šī gada otrajā ceturksnī tika izsludināta elektrovilcienu iepirkuma otrā kārta. Līdz šī gada beigām plānots izvērtēt tehniskos un finanšu piedāvājumus, kā arī izskatīt iespējamos scenārijus depo rekonstrukcijai, lai nodrošinātu elektrovilcienu uzturēšanu un remontu. Savukārt jauno vilcienu piegādes līgumu plānots noslēgt 2018.gada sākumā, atzīmēja «Pasažieru vilciena» pārstāvji.

«Lai turpinātu uzlabot klientu apkalpošanas kvalitāti, šogad plānojam pilnībā nomainīt biļešu kasu sistēmu, kas pilnā mērā atbildīs Ministru kabineta noteikumiem un būs ātrdarbīgāka, tādējādi ļaus ietaupīt biļešu iegādei patērēto laiku. Tāpat izskatīsim elektronisko norēķinu iespējas ieviešanu arī elektrovilcienos,» teica uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

Kā liecina kompānijas publiskotā informācija, «Pasažieru vilciens» šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 15,962 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi par 57,4%, sasniedzot 268 875 eiro.

«Pasažieru vilciens» ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu