KP: Sviesta cena Latvijā šobrīd ir sasniegusi maksimumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sviesta cena Latvijā šobrīd ir sasniegusi maksimumu, piektdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atzina Konkurences padomes (KP) vadītāja Skaidrīte Ābrama.

«Šobrīd cenas Latvijā jau noteikti ir sasniegušas pīķi, jo jau tiek meklētas alternatīvas lētāka sviesta importam,» sacīja Ābrama, piebilstot, ka, piemēram, Igaunijā sviests šobrīd maksā par apmēram 20-30% lētāk nekā Latvijā.

Tāpat Ābrama norādīja, ka sviesta cena ir būtiski kāpusi visā pasaulē, jo globālajā tirgū ir pieaudzis pieprasījums pēc piena taukiem.

Viņa arī norādīja, ka tādējādi KP šobrīd nesaredz pamatu iejaukties šajā tirgū. «Vērtējot situāciju, konstatējām, ka mums nav vērts šeit iejaukties dziļāk (..), jo tirgus apstākļi, globālie apstākļi ir to sekmējuši,» piebilda Ābrama.

Vienlaikus viņa pastāstīja, ka mazumtirdzniecībā sviesta cenai piecenojums ir pat līdz 70%.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka atbilstoši Latvijas Tirgotāju asociācijas datiem, vidējā sviesta cena 2016.gada martā Latvijā bija 7,9 eiro kilogramā, 2017.gada martā - 8,55 eiro kilogramā, bet augustā tā sasniedza 13,1 eiro kilogramā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu