Par Igaunijas «Bigbank» vadītāju kļūs Svens Raba

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par Igaunijas patēriņa kredītu izsniedzēja «Bigbank» vadītāju kļūs Svens Raba, kurš pašlaik ir šīs bankas valdes loceklis, paziņojis «Bigbank» padomes priekšsēdētājs Parvels Prūnsilds.

Bankas vadītāja amatā Raba nomainīs Kaido Sāru, kurš 1.septembrī atstās darbu bankā.

«Esmu pārliecināts, ka Kaido nodod banku labās, uzticamās rokās,» uzsvēris Prūnsilds, piebilstot, ka nākamajam «Bigbank» vadītājam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze banku biznesā.

Raba kopš 2016.gada ir «Bigbank» valdes loceklis, bet kopš 2014.gada - «Bigbank» grupas finanšu direktors. No 2004. līdz 2014.gadam viņš bija «Versobank» valdes loceklis un finanšu direktors.

Jau vēstīts, ka pašreizējais Igaunijas «Bigbank» vadītājs Kaido Sārs, kurš bankā strādājis kopš 2006.gada, maijā paziņoja, ka plāno 1.septembrī atstāt amatu. Sārs no 2006. līdz 2013.gadam vadīja «Bigbank» pārdošanas un mārketinga nodaļu, bet kopš 2013.gada ir «Bigbank» vadītājs.

«Bigbank» ir Igaunijas banka, kas specializējas patēriņa kredītu izsniegšanā. Tai ir filiāles Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, Somijā un Spānijā, kā arī tā piedāvā pārrobežu pakalpojumus Austrijā, Vācijā un Nīderlandē.

«Bigbank» aizdevumu portfelis pērn pieauga par 37 miljoniem eiro līdz 363 miljoniem eiro. Tās aktīvi pērn pagājušā gada beigās bija 394 miljoni eiro jeb par 12% lielāki nekā gadu iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu