«Ober-Haus»: Rīgā ir ierobežots pieprasījums pēc lielām tirdzniecības platībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad otrajā ceturksnī Rīgā tirdzniecības platību jomā, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, aktivitātes ziņā nav īpaši mainījies, turklāt, gan pilsētas centrā, gan mikrorajonos ir pieejamas nomai lielas tirdzniecības platības, pēc kurām ir ierobežots pieprasījums, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» komercplatību tirgus pārskatā.

«Ober-Haus» informē, ka 2017.gada otrajā ceturksnī vidējās nomas maksas mazām tirdzniecības platībām līdz 100 kvadrātmetriem aktīvajā centrā bija no 10 eiro līdz 30 eiro par kvadrātmetru mēnesī, atsevišķās vietās ar intensīvu gājēju un transporta plūsmu sasniedzot 35 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Vecrīgā nomas maksas par mazām tirdzniecības platībām vidēji bija no 20 eiro līdz 40 eiro par kvadrātmetru mēnesī. Lielākām platībām nomas maksas gan aktīvajā centrā, gan Vecrīgā bija amplitūdā no 10 eiro līdz 20 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Nomas maksas par tirdzniecības telpu nelielām platībām, kas atrodas tālāk no centra vai mazāk aktīvos ielu posmos, ir no sešiem eiro līdz 17 eiro par kvadrātmetru, savukārt par lielām platībām - no pieciem līdz 12 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Būtiskākais otrā ceturkšņa notikums ir tas, ka pārtikas tirgotājs «Prisma» (koncerns «Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta») ir paziņojis par aiziešanu no Latvijas tirgus un slēdzis visas tirdzniecības vietas. Koncerns, kopš savas darbības sākuma Latvijā, ir strādājis ar zaudējumiem un pamato savas darbības pārtraukšanu ar Latvijas mazo tirgu, lai tajā varētu strādāt ar peļņu. «Ober-Haus» norāda, ka «Prisma» aiziešana no tirgus nedaudz samazinās konkurenci pārtikas preču tirgū un nodrošinās pieejamas tirdzniecības telpas.

Kas turpmāk darbosies atbrīvotajās telpās, vēl nav skaidrs, bet «Ober-Haus» prognozē, ka, visdrīzāk, tās vai nu savā starpā sadalīs mazumtirgotāji «Maxima» un «Rimi», iespējams, samazinot izmantojamās platības, vai arī, sadalot mazākās daļās, tās iznomās kādam nelielākam pārtikas veikalu operatoram, piemēram, «Elvi», «Top!» uni «Mego» vai kādam nepārtikas nomniekiem. Joprojām pastāv arī pārtikas preču tirgotāja «Lidl» ienākšanas varbūtība, teikts pārskatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu