MTG līdz 2021.gadam pagarina KHL pārraides tiesības Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

«Modern Times Group» (MTG) līdz 2021.gadam pagarinājusi tiesības Latvijā pārraidīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles, informēja MTG Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Laima Kristapsone.

Kā vēsta MTG, visas svarīgākās spēles tiks translētas ne vien grupai piederošajos televīzijas kanālos, bet arī MTG digitālajā platformā.

«MTG ir vadošais izklaides satura nodrošinātājs Latvijā un Baltijā, un sporta pārraides ir ļoti nozīmīga izklaides satura sastāvdaļa. Savukārt hokejs ir viens no mīlētākajiem sporta veidiem Latvijā. Tāpēc esam ļoti gandarīti, ka turpināsim piedāvāt savam skatītājam baudīt un izdzīvot visu spēļu emociju gammu nākamās četrās KHL sezonās gan TV6, gan arī «Viasat Sport Baltic» un arī «Viaplay» platformās, tādējādi nodrošinot spēļu pieejamību ikvienam Latvijas iedzīvotājam jebkurā laikā un jebkurā vietā,» uzsver «MTG TV Latvia» vadītāja Baiba Zūzena.

«»Lagardere sports» un MTG ir ilgtermiņa partneri, un mēs esam lepni, ka kopā ar MTG turpinām līdzjutējiem nodrošināt KHL spēļu skatīšanos jau desmito sezonu. Hokeja popularitāte Baltijā, jo īpaši Latvijā turpina augt, un mēs esam gandarīti, ka varam piedāvāt hokeja spēles pa tiešo no ledus uz jebkura ekrāna,» atzīmē mediju konglomerāta «Lagardere sports» direktors Tigrans Sirunjans.

MTG kopš 1999.gada pārraidīja arī pasaules čempionāta hokejā spēles, taču šī gada maijā tiesības pārraidīt mačus Latvijā uz nākamajiem sešiem gadiem ieguva «Lattelecom» un Latvijas Televīzija (LTV). Kā aģentūrai LETA skaidroja «Viasat» pārstāvji, lēmums nepretendēt uz pasaules čempionāta hokejā translēšanas tiesību ieguvi nākamajiem sešiem gadiem pieņemts finansiālu apsvērumu dēļ.

Savukārt LTV pārstāvji norādīja, ka viņu plānos neietilpst nodoms pretendēt uz Rīgas «Dinamo» hokeja spēļu translācijas tiesību ieguvi.

Kā ziņots, jūlijā «MTG TV Latvia» atstādināja raidījuma «Hokeja studijas» vadītāju, sporta žurnālistu Armandu Puči no KHL kluba Rīgas «Dinamo» spēļu komentēšanas. Kā norādīja «MTG TV Latvia» pārstāve Agnese Orole, sadarbība ar Puči pārtraukta, jo, sākoties jaunajai KHL sezonai, plānots ieviest jaunas «Hokeja studijas» konceptu.

Tikmēr Puče aģentūrai LETA pastāstīja, ka lēmumu par viņa atstādināšanu «MTG TV Latvia» pieņēmis pēc tam, kad mediju uzņēmums saņēma paziņojumu no KHL biroja Maskavā par nepieciešamību pārtraukt sadarbību ar Puči. Viņš norādīja, ka no Maskavas saņemts ultimāts, ka Puče nedrīkst būt saistīts ar KHL spēļu translācijām, pretējā gadījumā KHL vadība neslēgšot līgumu ar «MTG TV Latvia» par KHL spēļu pārraidēm. Pēc Pučes teiktā, galvenais iemesls šāda rīcībai ir viņa iepriekš veidotie raksti par KHL politisko ideoloģiju un tās ietekmi uz Rīgas «Dinamo» Latvijā. KHL vadība bija saņēmusi Pučes veidotos rakstus krievu valodā, kuros, pēc Pučes domām, nebija pausti tai glaimojoši viedokļi.

Rīgas «Dinamo» leģendārā Sanda Ozoliņa vadībā šodien viesos pret Omskas «Avangard» plkst.16 pēc Latvijas laika uzsāks savu desmito KHL sezonu. Maču tiešraidē varēs skatīties kanālā «Viasat Sport Baltic».

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu