«Balticovo» šogad plāno saražot līdzīgu apmēru olu kā pērn

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Olu un olu produktu ražotājs «Balticovo» šogad plāno saražot līdzīgu apmēru olu kā pagājušajā gadā, pastāstīja kompānijas komunikācijas un attīstības direktors Toma Auškāps.

«Iepriekšējā gada laikā, atsākot saimniecisko darbību Daugavpils struktūrvienībā, kā arī izveidojot optimālu putnu ciklogrammas stratēģiju, spējām audzēt saražoto olu apjomu no 620 miljoniem olu līdz 670. Šogad plānojam saražot līdzīgu apjomu,» sacīja Auškāps.

Viņš piebilda, ka vienīgās svārstības olu ražošanas apmērā varētu būt saistītas ar salīdzinoši augstākām olu cenām šogad attiecībā pret iepriekšējo gadu. Taču vēl ir jāaizvada pilni četri šā gada atlikušie mēneši un olu nozarē, kā zināms, neko nevar paredzēt.

Jau ziņots, ka «Balticovo» apgrozījums pagājušajā gadā bija 44,589 miljoni eiro, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās divas reizes un bija 2,713 miljoni eiro, liecina «Firmas.lv» dati.

«Balticovo» pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu