Asociācija: Latvijā drīzumā varētu sākties sēklas kartupeļu vākšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijā drīzumā varētu sākties sēklas kartupeļu vākšana, bet ar pārtikas kartupeļu ražas vākšanu vēl ir jānogaida, sacīja Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.

Viņa norādīja, ka sēklai kartupeļus varētu sākt vākt tuvākajā laikā, bet pārtikai paredzētos kartupeļus masveidā varēs sākt vākt septembrī.

Kraukle piebilda, ka patlaban kartupeļi tiek vākti tūlītējam patērijam, jo tie nav sasnieguši tādu attīstības stadiju, lai tos varētu ilgstoši uzglabāt.

Tāpat viņa sacīja, ka līdz šim kartupeļi Latvijā ir attīstījušies normāli, taču vietām bioloģiskajiem stādījumiem ir kaitējusi kartupeļu lakstu puve.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pagājušajā gadā, pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, kartupeļu stādījumu platības Latvijā samazinājās par 6,1% un to kopraža saruka par 1,2 %, bet kartupeļu vidējā ražība no viena hektāra pieauga par 5,2%.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības mērķis ir apvienot kartupeļu audzētājus un pārstrādātājus, lai koordinētu biedrības biedru savstarpējo darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicinātu sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī, lai pārstāvētu savu biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs, kuru darbība ietekmē biedrības biedru intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu