BALTA: Pēc vētras visvairāk atlīdzību piesaka par krusas bojātiem auto

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) aktuālā atlīdzību informācija liecina, ka lielākais pieteikumu skaits – 53% – par iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās vētras postījumiem reģistrēts transporta apdrošināšanā, savukārt finansiāli apjomīgākie zaudējumi nodarīti īpašumam. Nepilnas dienas laikā BALTA saņēmusi jau teju 70 atlīdzību pieteikumus, kopā veidojot zaudējumus vairāk nekā 80 tūkstošu apmērā.

Lielākā daļa atlīdzību pieteikumu KASKO apdrošināšanā saistīti ar krusas nodarītajiem bojājumiem transportlīdzekļu virsbūvei. Savukārt krītoši zari un koki radījuši zaudējumus ne tikai transportlīdzekļu, bet arī mājokļu īpašniekiem. Atsevišķos gadījumos vētra bijusi īpaši postoša – bojāts īpašuma jumta segums, fasāde un izgāzta sēta.

«Vētras un pērkona negaisi ir bieža parādība vasaras periodā Latvijā, un to izraisītie bojājumi vienmēr ir neplānoti. Tādējādi lielākoties to novēršanai nepieciešami ievērojami finanšu līdzekļi, turklāt – nekavējoši. Apdrošinātājam šādā situācijā ir jāspēj reaģēt ātri,» komentē Ingus Savickis, BALTA Atlīdzību direktors.

BALTA prognozē, ka atlīdzību pieteikumu skaits nākamajās dienās turpinās pieaugt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu