Nebanku kreditētāja «ExpressCredit» koncerna peļņa pirmajā pusgadā sasniegusi € 1,443 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nebanku patērētāju kreditēšanas uzņēmuma SIA «ExpressCredit» koncerna peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 1,443 miljoni eiro, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir pieaugums 4,3 reizes, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga».

Vienlaikus «ExpressCredit» koncerna neto apgrozījums samazinājies par 17% un 2017.gada pirmajos sešos mēnešos bija 1,991 miljons eiro, savukārt koncerna procentu ieņēmumi un tamlīdzīgi ieņēmumi bija 6,727 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 47,7%.

«ExpressCredit» finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka šogad pirmajā pusgadā koncerns ir strādājis veiksmīgi. Tostarp atbilstoši plānotajam kopējie ieņēmumi pirmajā pusgadā auguši par 25,4% salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 8,719 miljonus eiro.

«Koncerna darbības rādītāju kāpums salīdzinājumā ar iepriekšēja gada pusgadu ir būtisks. Uzņēmuma finanšu stāvoklis un darbības rezultāti ir labākie uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Kā līdz šim, mūsu prioritāte ir koncentrēties uz konservatīvas kredītpolitikas īstenošanu. (..) Koncerna uzdevums ir saglabāt uzņēmuma izaugsmes tempu un nodrošināt stabilitāti akcionāriem un investoriem,» atzīmēja «ExpressCredit» valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis.

«Turpinot biznesa stratēģiju, uzņēmums koncentrējās uz kredītportfeļa apmēra palielināšanu un izmaksu efektivitātes nodrošināšanu,» piebilsts vadības ziņojumā. «ExpressCredit» koncerna neto kredītportfelis šogad jūnija beigās salīdzinājumā ar pagājušā gada beigām palielinājies par 31,4% - līdz 15,182 miljoniem eiro.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka koncerns 2017.gada pirmajā pusgadā investēja līdzekļus esošo zīmolu «Banknote» un «MoneyMetro» atpazīstamībā. Vienlaikus koncerns turpināja investēt arī informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas attīstībā un personāla apmācībā.

«ExpressCredit» koncerna kopējais aktīvu apmērs 2017.gada jūnija beigās bija 18,985 miljoni eiro.

Pērn pirmajā pusgadā «ExpressCredit» koncerns strādāja ar 2,398 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt koncerna peļņa bija 334 729 eiro.

Kompānija «ExpressCredit» izveidota 2009.gadā un līdz 2012.gada jūnija beigām strādāja ar nosaukumu «Lombards24.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu