Zāļu lieltirgotavu apgrozījums otrajā ceturksnī pieaudzis par 10%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Zāļu lieltirgotavu apgrozījums Latvijā šogad otrajā ceturksnī bija 139,6 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli, kas ir par 10% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) dati.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - 2017.gada pirmo ceturksni - zāļu lieltirgotavu apgrozījums ir samazinājies par 1%.

Ārpus Latvijas 2017.gada otrajā ceturksnī 25 zāļu lieltirgotavas realizējušas 679 dažādu nosaukumu Latvijas zāļu reģistrā iekļautās zāles (tostarp 281 kompensējamo zāļu saraksta zāles) par 26,23 miljoniem eiro, kas ir kritums par 8% salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni.

Zāļu ražotāji un to pārstāvji ZVA šogad otrajā ceturksnī deklarējuši cenu paaugstinājumu 57 medikamentiem, savukārt 41 medikamentam cena pazemināta.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka zāļu lieltirgotavu apgrozījums 2016.gada otrajā ceturksnī Latvijā bija 127,41 miljons eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu