SS.lv pārstāvis: VID lēmums slēgt interneta vietnes ss.lv darbību ir absurds (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmums slēgt interneta vietnes ss.lv darbību ir absurds gan no juridisiskā viedokļa, gan arī pēc būtības, sarunā ar TVnet norādīja vietnes līdzīpašnieks un vadītājs Juris Līnis.

SS.lv pārstāvis norāda, ka pēc būtības VID pieprasīja visu ss.lv datu bāzi - visu informāciju par trešajām personām, kuras ir izmantojušas portālu ss.lv. Pirmkārt, no uzņēmuma tiek prasīta informācija, kas satur komercnoslēpumu, otrkārt, VID faktiski ir pieprasījis datus arī par personām, kas nav nedz nodokļu maksātāji, nedz saimnieciskās darbības veicēji.

SS.lv pārstāvis norāda, ka portāls ikdienā sadarbojas ar policiju un VID, atbildot uz skaidriem, konkrētiem un pamatotiem informācijas pieprasījumiem, līdz ar to pārmetumiem par nevēlēšanos sadarboties ar VID nav pamata.

SS.lv norāda, ka šī gada maijā Rīgas Administratīvā rajona tiesa ir pieņēmusi SIA «Internet» pieteikumu par VID ģenerāldirektora lēmuma atcelšanu, un šajā procesā kā atbildētājs ir pieaicināts VID. Līdz ar to apturēt portāla darbību pirms tiesas lēmuma ir juridisks absurds, jo Administratīvā procesa likums nosaka, kaPieteikuma iesniegšana tiesā par administratīvā akta atcelšanu aptur administratīvā akta darbību no dienas, kad pieteikums saņemts tiesā.

SS.lv pārstāvis norāda, ka portāla SS.lv īpašnieks nav SIA «Internet» bet gan cits uzņēmums (TVnet piebilde: tas ir SIA «SS» ar reģistrācijasnumuru40003212094, kam gan ir tāda pati juridiskā adrese un tie paši īpašnieki - Juris Līnis un Andrejs Kivackis), kam VID neko nav lūgusi un nekādus pienākumus nav uzlikusi. Līdz ar to VID lēmums ir vismaz dīvains arī no praktiskā viedokļa.

Uzņēmuma vadītājs norāda, ka SIA SS 2015.gadā nodokļos ir nomaksājis kopumā 1,4 miljonus eiro, bet 2016.gadā - 1,92 miljonus. Savukārt SIA «Internet» nodokļos ir samaksājis attiecīgi 319 un 255 tūkstošus eiro. Līdz ar to sludinājumu platformas darbība valsts budžetā pēdējo divu pilno kalendāro gadu laikā ir pienesusi aptuveni 3,9 miljonus eiro. Ja sludinājumu vietne tiks pilnībā aizvērta vai tā savu darbību pārcels uz citu valsti, Latvija šo apjomu zaudēs.

Kā zināms, ss.lv 3.augusta vakarā ir pārcēlis savu darbību uz domēnu ss.com

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu