Asociācija: Šogad tūristu skaita pieaugums varētu būt līdz 10%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijā kopumā šogad tūristu skaita pieaugums varētu būt līdz 10%, kas ir ļoti labs rādītājs, šorīt intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» prognozēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Pinnis.

Viņš atzina, ka tūristu skaits pieaug katru gadu un pieaugums ir stabils. Pērn tūristu skaits Latvijā kopumā pieauga par 7%.

Pinnis stāstīja, ka šogad vasaras sezona tūrisma jomā ir vērtējama kā laba. Pat neskatoties uz salīdzinoši sliktajiem laika apstākļiem vasarā, viesnīcās rezervācijas netika atceltas.

Viņš arī piebilda, ka absolūts rekords viesnīcu noslogojumā Rīgā un Pierīgā bija 27.jūlijā, kad Lucavsalā uzstājās amerikāņu rokgrupa «Red Hot Chili Peppers». Jo vairāk šādu «atpazīstamu vārdu» Latvijā uzstāsies, jo lielāka ieguve no tā būs nozarei, piebilda Pinnis.

Asociācijas vadītājs arī norādīja, ka cenas viesnīcās ir stabilas un nemainīgas. Tas arī esot viens no nozares izaicinājumiem - cenas vairs nav iespējams palielināt, taču izmaksas ar katru gadu pieaug.

LVRA ir biedrība, kura apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai. Asociācijas misija ir uzlabot klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtot Latvijas viesnīcu un restorānu tirgu un pārstāvēt Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu