«Apranga» pirmajā pusgadā Latvijā palielinājusi peļņu līdz € miljonam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Baltijā lielākais apģērbu mazumtirgotājs «Apranga» pirmajā pusgadā Latvijā strādāja ar 1,053 miljonu eiro peļņu pretstatā 898 tūkstošu eiro peļņai janvārī-jūnijā pērn, bet visas grupas peļņa bija 4,272 miljoni eiro, kas ir par 11,4% vairāk nekā šajā laika periodā pērn, liecina kompānijas sniegtā informācija Viļņas biržai.

Latvijā «Apranga» mazumtirdzniecības apgrozījums, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, janvārī-jūnijā sasniedza 23,533 miljonus eiro, kas ir par 3,1% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos. Jūnija beigās Latvijā bija 47 «Apranga» veikali, kas ir par vienu veikalu vairāk nekā pirms gada.

Igaunijā «Apranga» pirmajā pusgadā strādāja ar 517 tūkstošu eiro peļņu pretstatā 475 tūkstošu eiro peļņai šajā laika posmā pērn. Apgrozījums Igaunijā pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar šo laika periodu pērn pieaudzis par 10,5% un sasniedzis 17,347 miljonus eiro. Igaunijā jūnija beigās «Apranga» pārvaldīja 30 veikalus, kas bija par diviem veikaliem vairāk nekā 30.jūnijā pērn.

Savukārt Lietuvā «Apranga» peļņa janvārī-jūnijā bija 2,702 miljoni eiro pretstatā 2,461 miljona eiro peļņai šajā laika posmā pērn. Mazumtirdzniecības apgrozījums Lietuvā sasniedza 58,393 miljonus eiro, kas bija par 4,6% vairāk nekā janvārī-jūnijā pērn. Lietuvā 30.jūnijā bija 105 «Apranga» veikali, kas bija par vienu veikalu vairāk nekā pirms gada.

«Apranga» mazumtirdzniecības apgrozījums pirmajā pusgadā sasniedza 80,757 miljonus eiro, kas ir par 7,1% vairāk nekā 2016.gada pirmajos sešos mēnešos.

Grupas EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) janvārī-jūnijā bija 8,428 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā pusē.

Trijās Baltijas valstīs jūnija beigās darbojās 182 «Apranga» veikali, kas ir par četriem veikaliem vairāk nekā pirms gada. Gada pirmajos sešos mēnešos grupa atvēra trīs jaunus veikalus, paplašināja un renovēja piecus veikalus, bet četri veikali tika slēgti.

Šogad «Apranga» plāno sasniegt 230 miljonu eiro apgrozījumu, kas būtu par 7,4% vairāk nekā 2016.gadā.

Grupas lielākais īpašnieks ar 60,3% akciju jūnija beigās bija Lietuvas koncerna «MG Baltic» investīciju kompānija «MG Baltic Investment».

«Apranga» akcijas kotē Viļņas biržas oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu