«Maxima» lielākajos veikalos Rīgā pieejamas Latvijā audzētās upenes, ērkšķogas un jāņogas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No šodienas mazumtirgotāja «Maxima Latvija» lielākajos veikalos Rīgā var iegādāties Latvijā audzētās upenes, ērkšķogas, kā arī baltās un sarkanās jāņogas, informēja mazumtirdzniecības kompānijā.

«Šogad Latvijā audzētu dārzeņu un ogu ražas, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, ir nedaudz aizkavējušās, jo laika apstākļi šovasar nav lutinājuši. Lai gan veikalu plauktos vietējās veltes pieejamas vēlāk nekā citus gadus, esam novērojuši, ka iedzīvotāji arvien vairāk izvēlas vietējās izcelsmes produktus, tai skaitā dārzeņus un ogas,» norādīja «Maxima Latvija» komercdirektors Viktors Troicins.

Kompānijā informēja, ka upeņu un ērkšķogu cena «Maxima Latvija» veikalos ir 1,99 eiro par 125 gramu iepakojumu, bet balto un sarkano jāņogu cena - 1,79 eiro par 125 gramu iepakojumu.

Latvijā audzētās ogas «Maxima Latvija» veikaliem piegādā kompānija «Meža veltes».

Jau vēstīts, ka «Maxima Latvija» apgrozījums pagājušajā gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

«Maxima Latvija» reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Lincoln Land Erste B.V», liecina «Firmas.lv» informācija. Patlaban «Maxima» veikalu tīklu veido triju formātu 153 veikali - 126 «Maxima X», 24 «Maxima XX» un trīs «Maxima XXX» veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu