BVKB saņems € 86 845 AM piederošo būvju būvniecības kontroles vajadzībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) no šā gada 1.oktobra spētu nodrošināt likumā paredzēto Aizsardzības ministrijas (AM) valdījumā vai turējumā esošo būvju būvniecības kontroli, tas no AM šogad saņems 86 845 eiro, šodien lēma valdība.

Valdība šodien deva atļauju AM veikt transferta pārskaitījumus uz Ekonomikas ministriju (EM) 86 845 eiro apmērā, kas nepieciešama šogad jauno darbinieku atlīdzības nodrošināšanai, nepieciešamā aprīkojuma iegādei, piemaksām diviem jau esošajiem BVKB darbiniekiem sagatavošanās darbu veikšanai un normatīvo aktu izstrādei.

Turpmākajos gados, pamatojoties uz biroja sniegto aprēķinu, BVKB uzdevumu veikšanai būs nepieciešami 99 966 eiro. Nepieciešamais finansējums tiks nodrošināts AM piešķirtā finansējuma ietvaros un papildu finansējums no valsts budžeta nebūs nepieciešams.

Ar pārdalāmo finansējumu ir pietiekams, lai veiktu ne vairāk kā 100 AM piederošu būvju būvniecības kontroli gadā.

Tāpat valdība atbalstīja trīs amata vietu pārdali ar 1.oktobri no AM budžeta apakšprogrammas «Nacionālo bruņoto spēku uzturēšana» uz EM budžeta programmu «Būvniecība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu