«airBaltic» saņēmis sesto jauno CS300 lidmašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» saņēmusi sesto no 20 pasūtītajām Kanādas ražotāja «Bombardier» CS300 lidmašīnām, pavēstīja uzņēmumā.

Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

«Es esmu priecīgs paziņot, ka mēs esam saņēmuši savu sesto CS300 lidmašīnu un mūsu flote turpina paplašināties. (..) Šodien mēs sasniedzām pasaules rekordu par ātrāko jaunas lidmašīnas sagatavošanu pirmajam komerciālajam lidojumam,» pauda lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss.

Sestā «airBaltic» CS300 lidmašīna ar reģistrācijas nr. YL-CSF Rīgā ieradās šodien plkst.11.15 pēc. Lidojuma laiks bija septiņas stundas un 25 minūtes, un lidmašīna veica 6470 kilometru lidojumu bez apstājas starp Kanādas un Latvijas lidostu.

Plkst.12.06 visas YL-CSF lidmašīnas sagatavošanas procedūras bija paveiktas, un plkst. 12.17 lidaparāts devās pirmajā komerciālajā lidojumā uz Cīrihi.

Līdz šim «airBaltic» ar jaunajām CS300 lidmašīnām veikusi vairāk nekā 2160 lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 5520 stundas, pārvadājot 245 131 pasažieri. Lidsabiedrība lidojumus ar CS300 lidaparātiem veic tādos maršrutos kā Amsterdama, Barselona, Roma, Maskava, Londona, Parīze, Vīne, Atēnas, Madride un citos.

Kad «airBaltic» floti veidos tikai «Bombardier» lidaparāti, flotes vidējais vecums būs mazāks nekā divi gadi, līdz ar to tā būs viena no jaunākajām flotēm Eiropā.

Jaunajā CS300 lidmašīnā kopumā ir 145 sēdvietas, tā nodrošina lidojumu ar tādām priekšrocībām pasažieriem kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citiem uzlabojumiem.

«Jaunā lidmašīna ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Turklāt šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo CS300 ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%,» informēja «airBaltic».

Latvijas nacionālā aviokompānija 2016.gadā pārvadāja 2,891 miljonu pasažieru, kas ir par 10% vairāk nekā 2015.gadā. Lidsabiedrība veica 43 872 lidojumus, kas ir par 2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt vietu piepildījuma rādītājs 2016.gadā bija 74%, kas ir par trim procentpunktiem lielāks nekā gadu iepriekš.

«airBaltic» pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu