«Užavas alus» šogad attīstībā plāno ieguldīt apmēram divus miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ventspils novada alus darītava «Užavas alus» (iepriekš «Zaksi») šogad attīstībā plāno ieguldīt apmēram divus miljonus eiro, pastāstīja kompānijas līdzīpašnieks un vienīgais valdes loceklis Uldis Pumpurs.

Viņš pastāstīja, ka investīcijas plānotas noliktavas paplašināšanā, kā arī jaunās tehnoloģiskajās iekārtās, to projektēšanā, nepieciešamo savienojumu izveidē un uzstādīšanā. Tā piemēram, iecerēts iegādāties jaunu aprīkojumu alus raudzēšanai.

Pumpurs pastāstīja, ka investīciju projektu plānots īstenot jau šogad un tādējādi iecerēts palielināt alus ražošanas apmērus. Plānots, ka ražošanas jaudas izdosies kāpināt par aptuveni ceturtdaļu salīdzinājumā ar esošajām jaudām. Projekta īstenošanai ir iecerēts piesaistīt arī Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu.

Starp uzņēmuma mērķiem ietilpst arī jauna tumšā alus laišana apgrozībā, kuru drīzumā iecerēts uzsākt ražot. Tāpat kompānija patlaban strādā pie jaunām alus pudelēm, kas tirgū parādīsies pēc apmēram mēneša, un jaunām etiķetēm.

Viņš pastāstīja, ka kopvērtējumā uzņēmuma realizācijas apmēri šogad ir būtiski pieauguši salīdzinājumā ar pagājušo gadu un pauda cerību, ka pozitīvās tendences turpināsies arī gada turpmākajos mēnešos.

Pumpurs pastāstīja, ka uzņēmums patlaban realizē produkciju Lielbritānijā, kas «Užavas alum» ir salīdzinoši jauns tirgus, kā arī Igaunijā. Nedaudz produkcijas tiek eksportēta uz Somiju un Krieviju. Viņš pauda cerību, ka šogad paveiktais dos iespēju uzņēmumam vairāk produkcijas realizēt ārvalstīs, tostarp pavērs jaunas iespējas Somijā, kur ir būtiski lielāks iedzīvotāju skaits nekā Latvijā. «Somijā ir ļoti daudz dažādu šķirņu un marku alus, bet tāpēc jau pastāv savstarpējā cīņa un konkurence, kur svarīga ir kvalitāte,» pastāstīja Pumpurs.

Jau ziņots, ka «Užavas alus» 2016.gadā strādāja ar 3,214 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 18 519 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija «Firmas.lv».

Kompānija dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 298 802 eiro. Alus darītava pieder Uldim Pumpuram (1%) un Oskaram Pumpuram (99%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu