«Nordea banka» Latvijā pirmajā pusgadā nopelnījusi 14,7 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

«Nordea banka» Latvijā noslēgusi 2017.gada pirmo pusgadu ar operacionālās peļņas rādītājiem 14,7 miljonu eiro apmērā un kopējiem ieņēmumiem 32,7 miljonu eiro apmērā, informēja bankā.

Kopējie komisiju ieņēmumi palielinājušies par 16%, sasniedzot 6,7 miljonus eiro, savukārt tīrie procentu ieņēmumi, neraugoties uz negatīvo procentu likmju vidi un palielināto stabilitātes nodevu, gada laikā saglabājušies iepriekšējā līmeni, sasniedzot 24,4 miljonus eiro.

Kopējie «Nordea bankas» aizdevumu apjomi palielinājušies par 2%, no kuriem aizdevumi korporatīvajiem klientiem pieauguši par 5%, bet mājsaimniecību kreditēšanas apjomi ir nedaudz samazinājusies. Privātpersonu noguldījumu apjomi saglabājušies 2016.gada pirmā pusgada līmenī, kamēr kopējais noguldījumu apjoms uzņēmumiem ir samazinājies. Kopējie kredītu zaudējumi ir samazinājušies par 84%.

«Nordea bankas» vadītājs Latvijā Jānis Buks sacīja, ka šā gada pirmajā pusē banka Latvijā strādājusi ar stabiliem biznesa rezultātiem. Kopējie ieņēmumi gada pirmajā pusē ir samazinājušies, kas saistīts ar pieaugošajām izmaksām un lielākiem ieguldījumiem atbilstības iniciatīvās un mazāku «Markets» darījumu skaitu, salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

«Lai gan salīdzinājumā pagājušā gada periodu operacionālās peļņas pieaugums ir zemāks, strādājam saskaņā ar finanšu plānu šim periodam. Pēdējā laikā banku sektora attīstību nosaka divas jomas - digitalizācija un stingrākas regulatoru prasības atbilstības jomā. Kavēšanās pirmajā no tām var izraisīt rentabilitātes samazināšanos un tirgus daļu samazināšanos, savukārt nespēja nodrošināt prasību izpildi atbilstības jomā var radīt lielākas sekas, tostarp reputācijas un finanšu riskus. «Nordea banka» pēdējo gadu laikā pievērsusi īpašu uzmanību abām no šīm jomām,» atzina Buks.

Savukārt «Nordea» Baltijas valstīs paziņojusi 2017.gada pirmo sešu mēnešu finanšu rezultātus, uzrādot operacionālo peļņu 49 miljonu eiro apmērā. Tas, salīdzinot ar iepriekšējā gada periodu, ir pieaugums par 19%. Kopējie ieņēmumi liecina par stabilitāti salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu un pozitīviem finanšu rezultātiem visās pamatdarbības jomās.

Komisiju ieņēmumi, salīdzinot ar 2016.gada pirmo pusi, ir palielinājušies par 13% galvenokārt uzkrājumu, investīciju un kreditēšanas jomās. Ieņēmumi no risku pārvaldības risinājumiem ir samazinājušies salīdzinājumā ar rekordaugsto līmeni pagājušajā gadā, tomēr joprojām ir stabili, ņemot vērā to klientu lielo īpatsvaru, kuri jau izmanto «Nordea» risku pārvaldības produktus.

Tajā pašā laikā «Nordea» kopējie izdevumi Baltijā palielinājušies par 35% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā, kas saistīts ar pastiprinātu uzmanību dažādiem atbilstības pasākumiem. Pieprasījums pēc dažādiem ieguldījumu produktiem saglabājies augsts, kā rezultātā pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar pagājušo gadu pieauguši par 75%. Turpinot stiprināt attiecības ar mājas bankas klientiem, arī kopējais noguldījumu apjoms kopš pagājušā gada ir ievērojami palielinājies - par 11%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu