Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukcijas laikā krasi sarucis tūristu skaits viesnīcās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sākoties Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukcijas darbiem, kuru dēļ pagājušās nedēļas nogalē lidosta uz 35 dienām tika slēgta, krasi sarucis tūristu pieplūdums Lietuvas galvaspilsētas viesnīcās un šobrīd tās ir pustukšas, raksta biznesa ziņu avīze «Verslo žinios».

«Viesu šobrīd ir gandrīz par pusi mazāk. Jūlijā parasti viesnīcas aizpildītas par aptuveni 85%, bet pašlaik šis rādītājs nesasniedz pat 50%. Jau esam samierinājušies, ka šomēnes nāksies savilkt jostas. Šobrīd galvenais, lai rekonstrukcija tiktu pabeigta tieši paredzētajā laikā un ne brīdi vēlāk, jo katra diena, kad Viļņas lidostā nenolaižas lidmašīnas, mums nes zaudējumus,» laikrakstam atzinusi viesnīcas «Artis Centrum», «Ratonda Centrum» un «Grata Hotel» pārvaldošās kompānijas «Centrum» vadītāja Monika Gabrielaitiene.

Tikmēr Viļņas Ģedimina prospektā esošās viesnīcas «Neringa Hotel» direktore Genovaite Dudēniene norādījusi, ka parasti viesnīca šai laikā aizpildīta par 90%, bet šobrīd - par 60%.

Savukārt portāls «Alfa.lt» citē viesnīcas «Best Western Vilnius» vadītāju Eģidiju Dargeviču, kurš stāstījis, ka sezonas rādītāji nav būtiski kritušies.

«Šobrīd prognozējam, ka rezultāti būs tādi paši kā pērn un lidostas slēgšana mūsu viesnīcas rezultātus neietekmēs,» viņš paziņojis, vienlaikus atzīstot, ka par to jāpateicas savlaicīgam sagatavošanās darbam, proti, viesnīca jau pagājušajā gadā noslēgusi līgumus ar kompānijām, kuras uz Viļņu ved lielas tūristu grupas, galvenokārt izmantojot autobusus.

«Lielāka problēma ir pakalpojumu cenu celšanās restorānos un bāros. (..) Tas stipri jūtams, un nākas dzirdēt, ka mūsu klienti žēlojas - Viļņa esot neadekvāti dārga pat salīdzinājumā ar Rietumeiropas pilsētām,» stāstījis Dargevičs. Tiesa gan, portāla uzrunātie tūristi Viļņas ielās par dārdzību nav sūdzējušies.

Jau ziņots, ka Viļņas lidosta pagājušajā nedēļā tika slēgta saistībā ar skrejceļa rekonstrukcijas darbiem, kas uzticēti Latvijas ceļu būves uzņēmumam «A.C.B.». Paredzēts, ka tā atkal tiks atvērta satiksmei naktī uz 18.augustu.

Lielākā daļa lidsabiedrību, izņemot Īrijas zemo cenu aviokompāniju «Ryanair», līdz tam pārcēlušas daļu savu reisu uz Kauņas lidostu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu