Autovadītāji maksā milzu summas nodokļos, taču jau drīz nebūs par ko remontēt ceļus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Autovadītāji maksā ļoti lielas summas nodokļos, taču šī nauda tiek novirzīta kopējā budžetā, par ko tiek finansētas citas nozares. Tas varētu novest pie tā, ka jau pēc pāris gadiem Latvijā varētu sākt trūkt līdzekļu ceļu remontiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja «Latvijas Valsts ceļu» valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

«Vienas no ceļu būves un remontdarbu nozares bažām - tā ļoti atkarīga no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem. Aptuveni 2/3 no objektiem, kas šobrīd tiek remontēti, tiek remontēti par ES fondu līdzekļiem. 2018. gadā tiks pabeigti visi Eiropas Kohēzijas fonda finansētie objekti, 2019. gadā - Eiropas Reģionālās attīstības fonda objektus, paliekam tikai ar valsts budžeta finansējumu,» atgādina Lange.

Lange uzsver, ka 2004.gadā, kad tika likvidēts Autoceļu fonds, visa nozare saprata, ka tas ir nepareizs lēmums.

«Pasaules prakse rāda, ka atjaunot Autoceļu fondu ir īstais virziens, ka katrā konkrētā valstī sakārtot infrastruktūru. Autovadītāji brauc vairāk un arī maksā vairāk. Brauc mazāk un attiecīgi mazāk tiek remontēti ceļi

Lange uzskata, ka nozare ir ķīlniece kopējai situācijai valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu