«Carlsberg» investēs piecus miljonus eiro ekskluzīva alus ražošanas līnijā Klaipēdā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no pasaules lielākajiem alus ražotājiem - Lietuvas alus tirgus līderes «Švyturys-Utenos alus» īpašnieks «Carlsberg» - kopā ar ASV alus darītavu «Brooklyn Brewery» investēs aptuveni piecus miljonus eiro jauna, ekskluzīva alus ražošanas līnijā Klaipēdā.

Kā pastāstījis «Švyturys-Utenos alus» rīkotājdirektors Daiņus Smailis, «Carlsberg» un «Brooklyn Brewery» kļūs par jauna uzņēmuma akcionāriem un šim uzņēmumam tiks nodota daļa «Švyturys-Utenos alus» pašreizējā biznesa, proti, daļa «Raudonuju Plytu» zīmola.

«Tiks izveidota jauna kompānija, kas kļūs par jaunas alus ražošanas līnijas un ar to saistītā biznesa - restorāna, alus informācijas centra utt. - operatori (..). Jaunajā uzņēmumā «Carlsberg» un «Brooklyn Brewery» daļas būs aptuveni vienādas. Precīzu attiecību šobrīd nevaru nosaukt, bet tā būs standartshēma, pēc kādas «Brooklyn» sadarbojas ar «Carlsberg» citās alus darītavās,» viņš sacījis ziņu aģentūrai BNS.

Pēc Smaiļa teiktā, paredzams, ka jaunais uzņēmums, kuram pagaidām vēl nav nosaukuma, tiks reģistrēts jūlijā, ber ražošanu sāks gada nogalē. Jaunās līnijas jauda būs aptuveni divi miljoni litru gadā un vienā partijā būs tikai 3000 litru. Produkciju izplatīs «Švyturys-Utenos alus».

Uzņēmumā tiks ražots ne tikai jau pazīstamais «Raudonuju plytu» un «Brooklyn» alus, bet arī jaunas un eksperimentālas «Švyturis» alus šķirnes.

«Iespējams, sadarbībā starp lietuviešu un amerikāņu aldariem varētu parādīties jaunas alus šķirnes, jauni zīmoli,» spriedis Smailis.

Kā norādīts «Švyturys-Utenos alus» paziņojumā, šī ir pirmā «Brooklyn Brewery» investīcija Austrumeiropā un trešā Eiropā vispār. Sadarbībā ar «Carlsberg Group» 2016.gadā Norvēģijā tika atklāta alus darītava «E.C. Dahls», kopš 2012.gada abas kompānijas strādā Zviedrijā, kur darbojas alus darītava «New Carnegie». «Carlsberg Group» arī izplata «Brooklyn Brewery» produkciju tajos tirgos, kur darbojas pati.

«Pieņemot lēmumu sadarboties, vērtējam iespējamo partneru produkciju, viņu radošumu, kvalitāti un īpaši viņu izkopto alus kultūru. (..) Investējot Klaipēdā, paplašinām sadarbību ar «Carlsberg Group» Eiropā un ceram, ka kopīgs darbs ar Lietuvas aldariem palīdzēs augt abām pusēm,» pziņojumā presei uzsvēris kompānijas «Brooklyn Brewery» vadītājs Ēriks Otavejs.

«Švyturys-Utenos alus» pārvalda alus darītavas Utenā un Klaipēdā. Pērn kompānijas tīrie zaudējumi sasniedza 5,844 miljonus eiro, bet aizpērn tās tīrā peļņa bija 1,483 miljoni eiro. Uzņēmuma pārdošanas ieņēmumi gada laikā samazinājās par 2,3% - līdz 124 726 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu