G20 panāk kompromisu tirdzniecības jautājumā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

Pasaules ekonomiski attīstītākās valstis, kuru līderi pulcējušies uz G20 samitu Hamburgā, panākušas kompromisu starptautiskās tirdzniecības jautājumā, vienlaikus atzīstot brīvo tirdzniecību un zināmas protekcionisma formas, sestdien vēsta amatpersonas.

Samita gala dokumentā paredzēts paziņot, ka arī turpmāk notiks «cīņa pret protekcionismu, tostarp pret visām negodīgām tirdzniecības praksēm», taču vienlaikus tiks atzīsta «leģitīmu aizsardzības mehānismu loma tirdzniecībā», aģentūrai DPA sacījušas amatpersonas.

Tajā pašā laikā citu valstu amatpersonas joprojām nav spējušas panākt vienošanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu klimata pārmaiņu jautājumā.

Kā ziņots, Vašingtona šajā jautājumā nonākusi pretējās pozīcijās ar citām G20 valstīm pēc tam, kad jūnijā Tramps pieņēma lēmumu par ASV izstāšanos no 2015.gadā noslēgtās Parīzes klimata vienošanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu