«Agrofirma Zelta druva» apgrozījums pērn saruka par 31,3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lauksaimniecības uzņēmums SIA «Agrofirma Zelta Druva» pagājušajā gadā strādāja ar 2,895 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,3% mazāk nekā 2015.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 617 104 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Agrofirmas Zelta Druva» vadība norāda, ka Latvijas piena pārstrādātāji pēdējos gados produkciju galevenokārt realizēja NVS valstīs, taču Eiropas Savienības (ES) ekonomisko sankciju ieviešanas dēļ pret Krieviju un tās veikto pretpasākumu dēļ svaigpiena iepirkuma cena samazinājās no 379 eiro par tonnu bez pievienotās vērtības nodokļa 2014.gada sākumā līdz 200 eiro par tonnu 2016.gada jūlijā.

Vienlaikus «Agrofirmas Zelta Druva» vadības ziņojumā atzīmēts, ka finanšu pārskata izveides brīdī svaigpiena iepirkuma cena stabilizējusies 310-320 eiro apmērā par tonnu, kas ir uzskatāms par apmierinošu līmeni, taču iepriekšējo gadu rašošanas attīstībai nepieciešamo ieņēmumu deficīts iespaidoja pagājušā gada finanšu rezlultātus.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka «Agrofirmai Zelta Druva» draudus rada iepriekš minētās ģeopolitiskās tendences, taču kompānijas apgrozījums un veiktie ieguldījumi dod teorētiskas iespējas draudus pārvarēt, un to liecina arī iepriekšējā krīžu pieredze.

Uzņēmuma vadība arī atzīmē, ka 2016.gadā bija tikpat labas graudu un augkopības kultūru ražas kā iepriekšējā gadā, tādēļ daļu no lopkopības realizācijas zaudējumiem kompānija varēja segt no ieņēmumiem augkopībā.

«2017.gadā paredzēts attīstīt un stabilizēt lopkopības ražošanas nozari, veicot pasākumus, kas atvieglotu iespējamo krīžu pārvarēšanu nākotnē,» teikts vadības ziņojumā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «Agrofirma Zelta Druva» 2015.gadā strādāja ar 4,217 miljonu eiro apgrozījumu un 118 326 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,031 miljons eiro. «Agrofirmas Zelta Druva» galvenais darbības veids ir lauksaimniecība, pamatā piena lopkopība. Uzņēmums ražo arī liellopu gaļu, rapsi, pārtikas un lopbarības graudus, ka arī citu lopbarību savām lopkopības vajadzībām. Uzņēmums pieder 20 Latvijas privātpersonām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu