«Latvijas piens» šogad plāno kāpināt ražošanas apmērus par 20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Jelgavas rūpnīca «Latvijas piens» šogad plāno kāpināt ražošanas apmērus par 20%, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Vaivods.

Viņš norādīja, ka «Latvijas piens» patlaban dienā pārstrādā vidēji 250 tonnu piena. «Uzņēmuma potenciāls un jaudas tiek izmantotas pilnībā, strādājot 24 stundas dienā septiņas dienas nedēļā. Līdz gada beigām plānotas investīcijas, lai ražošanas apjomus kāpinātu par 20%. Piena iepirkums nemitīgi palielinās. Kopumā investīciju mērķis ir sagatavot uzņēmumu stabilai ilgtermiņa darbībai, attīstot siera un industriālo produktu ražošanu,» sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Vaivods paskaidroja, ka uzņēmuma darbība ir vērsta uz piena pārstrādes organizēšanu, lai ilgtermiņā varētu stabili strādāt. Patlaban veiksmīgi tiek izmantota vācu koncerna «Fude + Serrahn Milchprodukte» un vadošā akcionāra «Eximo Agro Marketing» ilggadējā pieredze ražošanas un tirdzniecības organizēšanas prakses ieviešanā «Latvijas pienā». Kompānija strādā pie esošo produktu sortimenta optimizācijas, orientējoties uz eksporta tirgu pieprasījumu.

«Latvijas piena» valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka uzņēmums ir saglabājis līdzšinējos pārdošanas apmērus Baltijā, bet lielāko daļu kompāniajs ieņēmumu veido realizācija Eiropas Savienības (ES) valstīs, tostarp pamatā Vācijā, Itālijā un Grieķijā. «Jāatzīmē, ka situācija eksporta tirgos pēc ilggadējās krīzes mainās lēni, nav vērojams straujš pieprasījuma kāpums, tomēr «Latvijas pienam» ir izdevies pēdējo mēnešu laikā strauji kāpināt eksportu uz ES valstīm,» sacīja Vaivods.

«Latvijas piena» valdes priekšsēdētājs atzīmēja, ka starp uzņēmuma plāniem ietilpst arī jaunu tirgu piesaiste, tāpēc kompānija strādā pie jaunu produktu izstrādes. «Tas ir mērķtiecīgs darbs un nav veicams īstermiņā. Ir veikti pirmie eksporta sūtījumi uz Meksiku un Dienvidāfriku,» teica Vaivods.

Jau vēstīts, ka Vācijas koncerns «Fude + Serrahn Milchprodukte» šogad iegādājies «Latvijas piens» kontrolpaketi no kooperatīva «Latraps», līdz ar to patlaban rūpnīcas 75,1% daļu pieder «Fude+Serrahn Milchprodukte» meitasuzņēmumam «Eximo Agro-Marketing», 14,5% - «Latraps», 8,5% - piensaimnieku kooperatīvam «Dzēse», bet 1,9% - graudkopības kooperatīvam VAKS. «Fude+Serrahn Milchprodukte» sagatavojis investīciju plānu «Latvijas piena» attīstībai. Tā realizāciju šogad sāks koncerna pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmums Baltijā «Eximo Agro-Marketing».

Tāpat ziņots, ka finanšu gadā, kas ilga sešus mēnešus - no 2016.gada 1.janvāra līdz 2016.gada 30.jūnijam - «Latvijas piens» strādāja ar 8,906 miljonu eiro apgrozījumu un 3,099 miljonu eiro zaudējumiem. Turpretī 2015.gadā «Latvijas piena» apgrozījums bija 11,829 miljoni eiro, savukārt kompānijas zaudējumi bija 2,477 miljoni eiro.

«Latvijas piens» ir Latvijas lauksaimnieku veidots uzņēmums, kas darbu sāka 2012.gada nogalē. Kopš 2014.gada uzņēmums fokusējies un attīstījis siera ražošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu