Vairumtirdzniecībā maijā realizēts par 2% vairāk zāļu nekā gadu iepriekš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Vairumtirdzniecībā šogad maijā realizētas zāles 34,56 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, liecina Zāļu valsts aģentūras apkopotā informācija. Vienlaikus salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - aprīli - zāļu vairumtirdzniecībā realizācijas apmērs samazinājies par 3%.

Kopumā 2017.gada maijā patērēti 3,72 miljoni zāļu iepakojumu.

Zāļu valsts aģentūras dati arī liecina, ka vispārēja tipa aptiekām maijā pārdoti 3,35 miljoni medikamentu iepakojumu 29,06 miljonu eiro vērtībā.

Ārpus Latvijas maijā pārdots 541 dažāda nosaukuma Latvijas Zāļu reģistra medikaments par 8,33 miljoniem eiro, kas ir par 2% vairāk nekā aprīlī, tajā skaitā 230 kompensējamo zāļu saraksta zāles.

Vidējā lieltirgotavas realizācijas cena par vienu zāļu iepakojumu maijā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, samazinājusies par 5% - līdz 9,3 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Lielākās svārstības bijuša zālēm cenu diapazonā virs 100 eiro.

Atbilstoši zāļu ražotāju un to pārstāvju Zāļu valsts aģentūrai sniegtajiem datiem maijā zāļu cena samazināta vienam zāļu produktam, bet cenas pieaugums deklarēts 22 zāļu produktiem. Cenu paaugstinājums pamatots ar ražošanas izmaksu pieaugumu, kā arī cenu izlīdzināšanu Baltijas valstīs.

Aprēķinos par zāļu patēriņu Latvijā netiek ņemti vērā dati par zāļu pārdošanas apmēriem no vienas zāļu lieltirgotavas uz citu zāļu lieltirgotavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu