Zeķu ražotājas «Aurora Baltika» apgrozījums pērn samazinājās par 9,7%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Zeķu ražotājas SIA «Aurora Baltika» apgrozījums pērn bija 1,573 miljoni eiro un tas ir samazinājies par 9,7%. Uzņēmums pērn cieta 31 423 eiro zaudējumus salīdzinājumā ar 2015.gadā gūto peļņu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka zeķu ražošana pērn samazinājās. Galvenais iemesls ir lielākā tirgus - Krievijas - praktiska zaudēšana ieviesto sankciju un rubļa kursa devalvēšanās dēļ.

Papildus tam būtiski samazinājās pārdošanas apjomi lielākajā tirgū Vācijā, kur tika zaudētas piegādes veikalu tīklam «Lidl», kuram ir veikali 17 Eiropas valstīs un tajos visos tika realizēta «Aurora Baltika» produkcija.

«Aurora Baltika» galvenais uzdevums šogad ir apgrozījuma palielināšana par 10% vietējā tirgū, kā arī jaunu noieta tirgu apgūšana un izmaksu samazināšana.

Tā kā ir pieaudzis pieprasījums pēc bērnu zeķubiksēm, plānots palielināt ražošanas jaudas, iegādājoties vairākas jaunas iekārtas. Tāpat vairākas jaunas iekārtas plānots iegādāties sporta zeķu sortimenta ražošanai.

Tā kā Rietumeiropas klienti pieprasa zeķes ar gludām (ketelēšanas) vīlēm, plānots iegādāties vairākas šādas iekārtas.

Uzņēmuma pamatražotne atrodas Daugavpilī. Pērn «Aurora Baltika» strādāja 111 darbinieki.

Uzņēmums 2015.gadā strādājis ar 1,742 miljonu eiro apgrozījumu un guva 30 340 eiro peļņu.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Aurora Baltika» reģistrēta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 376 988 eiro.

Uzņēmuma kapitāldaļas pieder SIA «Monald» - 71,68%, SIA «Teks.lv» - 23,89% un Tatjanai Solovjovai - 4,43%. Savukārt SIA «Monald» īpašnieki ir pazīstamie uzņēmēji Mihails Uļmans - 26,19%, Biomins Kajems - 22,9% un Aleksandrs Plotkins - 50,91%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu