«Latvijas balzama» akcionāri nolemj dividendes sev neizmaksāt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Alkoholisko dzērienu ražotāja «Latvijas balzams» akcionāri kārtējā sapulcē šodien nolēma dividendes neizmaksāt un visu tīro peļņu atstāt nesadalītu un izmantot uzņēmuma konkurētspējas saglabāšanai un rezervju veidošanai, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga».

Iepriekš bija plānots, ka «Latvijas balzams» dividendēs no pagājušajā gadā gūtās peļņas un no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas maksās vienu eiro par akciju.

Kopumā dividendēs bija plānots izmaksāt 7 496 900 eiro, tajā skaitā no 2016.gada peļņas dividendēs bija paredzēts izmaksāt 7 472 039 eiro, bet no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas dividenžu izmaksai bija plānots novirzīt 24 861 eiro.

Akcionāru kārtējā sapulcē apstiprināts 2016.gada pārskats, par revidentu 2017.gada pārskatu revīzijai ievēlēta auditorkompānija «PricewaterhouseCoopers», kurai noteikta atlīdzība 24 000 eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa.

«Latvijas balzama» revīzijas komitejā uz trīs gadiem ievēlēti Rolands Gulbis, Anita Zīle un Jeļena Skobeļeva. Akcionāri nolēma, ka ikgadējā atlīdzība revīzijas komitejai ir ne vairāk kā 36 000 eiro apmērā pirms nodokļu samaksas, un pilnvaroja revīzijas komitejas priekšsēdētāju noteikt atlīdzības sadalījumu starp revīzijas komitejas locekļiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Latvijas balzama» apgrozījums pagājušajā gadā bija 75,72 miljoni eiro, kas ir par 2,6% vairāk nekā 2015.gadā.

«Latvijas balzams» kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā «Amber Beverage Group», kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai «SPI Group» apvienojot Baltijas uzņēmumus - «Latvijas balzamu», dzērienu izplatītājus «SPI Distribution Latvia», «SPI Distribution Estonia» un «Bennet Distributors» Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi «Latvijas balzams veikali» Latvijā un «Darija» Lietuvā. «Amber Beverage Group» dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija «S.P.I. Regional Business Unit B.V.». «Latvijas balzama» akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu