ASV apdrošinātājs AIG slēgs pakalpojumu centru Viļņā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viena no pasaulē lielākajām apdrošināšanas kompānijām «American International Group» (AIG) nolēmusi slēgt savu pakalpojumu centru Viļņā.

Pašlaik centrā strādā apmēram 200 cilvēku. Līdz 2018.gada martam Viļņā veiktās funkcijas tiks pārceltas uz citām valstīm, kurās darbojas AIG, informējusi ASV kompānija.

«Viļņas pakalpojumu centra darbība ir sniegusi tiešu ieguldījumu AIG panākumos Eiropā. Mūsu pieredze, investējot Lietuvā, Viļņas darbaspēkā, ir bijusi ļoti pozitīva,» norādīja «AIG Europe Limited» izpilddirektors Kriss Ņūbijs.

AIG sabiedrisko attiecību pārstāvis Lietuvā Arūns Pemkus ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka visiem uzņēmuma centrā Viļņā strādājošajiem tiks piedāvātas citas darba iespējas.

ASV apdrošināšanas kompānija pakalpojumu centru Viļņā atklāja 2015.gada aprīlī. Centrā tika veikta apdrošināšanas polišu, prasību un pārrobežu maksājumu apstrāde. Tolaik tika paziņots, ka AIG Lietuvā plāno radīt ap 350 darbavietām.

Lietuvas ārējo investīciju veicināšanas aģentūras «Invest Lithuania» izpilddirektors Mants Katins sacīja, ka AIG aiziešana no Lietuvas ir daļa no kompānijas ilgtermiņa biznesa stratēģijas un globālās restrukturizācijas centieniem ar mērķi uzlabot darbības efektivitāti.

Bezalkoholisko dzērienu kompānija «Coca-Cola» un kartupeļu čipsu ražotājs «Estrella» pērn paziņoja, ka pārcels savas ražotnes no Lietuvas uz citām valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu