«Bauskas alus» šogad attīstībā ieguldījis vairāk nekā pusmiljonu eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Alus darītavas «Bauskas alus» kopējais šogad attīstībā ieguldītais investīciju apmērs ir vairāk nekā pusmiljons eiro, pastāstīja «Bauskas alus» valdes loceklis Vladimirs Barskovs.

«Mūsu kopējais investīciju apmērs šogad veido vairāk nekā pusmiljonu eiro. Mēs iegādājāmies fermentācijas tvertnes un jaunu gāzes katlu,» sacīja Barskovs. Viņš piebilda, ka investīciju projektu mērķis ir samazināt izmaksas. Uzņēmums cer, ka jaunās fermentācijas tvertnes dos iespēju samazināt produkcijas pašizmaksu un nodrošināt stabilu produkcijas kvalitāti.

Kompānijas valdes loceklis pastāstīja, ka «Bauskas alus» realizācijas apmēri šā gada sākumā ir palielinājušies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Lielāko daļu produkcijas uzņēmums joprojām tirgo vietējā tirgū, taču pārējo izved uz ārvalstīm, tostarp Lielbritāniju, Īriju, Igauniju, Lietuvu un arī Islandi, kur produkcija tiek realizēta jau trešo gadu pēc kārtas.

Kompānijas valdes loceklis teica, ka uzņēmuma šā gada mērķi ir pabeigt investīciju projektus, kā arī noturēt realizācijas apmēru pieaugumu un saglabāt peļņu.

Jau ziņots, ka «Bauskas alus» pagājušajā gadā strādāja ar 5,018 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 11,6% - līdz 492 076 eiro.

«Bauskas alus» ir dibināts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 786 996 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrētā kompānija «BA Holdings».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu