Latvieši var!!! Galda spēle «Ice Cool» atzīta par pasaulē labāko spēli bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmuma «Brain Games» izdotā galda spēle «Ice Cool» atzīta par gada labāko galda spēli bērniem pasaulē prestižākās galda spēļu balvas «Spiel des Jahres» (Gada labākā spēle) bērnu spēļu kategorijā, pēc šodien notikušās apbalvošanas ceremonijas informēja kompānijā.

Kompānijā norādīja, ka «Ice Cool» ir galda spēle 2-4 spēlētājiem no sešu gadu vecuma. Tajā pa spēles laukumu jāvirza pingvīnu figūriņas - spēlētāji var likt tām slīdēt, virpuļot, atsisties pret sienām un pat lēkt tām pāri. Spēles laukums izkārtots 3D formātā, ko veido kastes, kas pēc spēles beigām jāsakārto viena otrā un kopā veido kompaktu iepakojumu vienā kastē. Vienas izspēles vidējais laiks ir 30 minūtes. Katrā raundā viens no spēlētājiem ir pingvīnu ķērājs, kamēr pārējie pingvīni cenšas izspraukties cauri durvīm un noķert zivis. Uzvarētājs ir spēlētājs ar lielāko punktu skaitu uz zivju kartītēm.

«Brain Games» informēja, ka «Ice Cool» ir radīta un izdota Latvijā, kur tās izdevējs ir «Brain Games».

Spēles autori ir Egils Grasmanis, Jānis Grunte, Edgars Zaķis un Reinis Butāns. Vācijā to izdod un izplata «Brain Games»

sadarbības partneris Vācijā «Amigo Spiele». Pateicoties ārvalstu partneriem, spēlei ir 15 starptautiski izdevumi, tā ir tulkota vairāk nekā 20 valodās un pieejama aptuveni 40 valstīs.

«Mums bija liels prieks un lepnums jau brīdī, kad uzzinājām, ka «Ice Cool» nominēta kā viena no trim gada labākajām bērnu galda spēlēm. Saņemt galveno balvu patiesi ir milzīgs gods - tā ir augstākā atzinība mūsu spēles kvalitātei un vērtībai. Kaut kas tāds notiek vienreiz mūžā! Esam lepni, ka nu Latvijas vārdu pasaulē nes arī galda spēles,» sacīja Grasmanis.

Kompānijā informēja, ka

«Spiel des Jahres» ir apbalvojums galda un kāršu spēlēm, kas tika radīts 1978. gadā un patlaban tiek uzskatīts par pasaulē prestižāko apbalvojumu galda spēļu nozarē.

Balvas mērķis ir apbalvot dizainā un kvalitātē izcilas spēles, kas izdotas pēdējo 12 mēnešu laikā Vācijā, kas ir viena no lielākajām un senākajām galda spēļu industrijām. Nominācija «Kinderspiel des Jahres» tika ieviesta 1989. gadā.

«Brain Games» pārvalda vienu galda spēļu veikalu Latvijā un ir spēļu izplatītājs Baltijas valstīs. SIA «Brain Games» dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 71 120 eiro. «Brain Games» pilnībā pieder Grasmanim, liecina «Firmas.lv» informācija.

2014. gadā tika dibināta SIA «Brain Games Publishing», kas nodarbojas ar jaunu galda spēļu izstrādi un kas jau ir radījusi astoņas jaunas galda spēles, kas šobrīd pieejamas vairāk nekā 40 valstīs. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2801 eiro. «Brain Games Publishing» īpašnieki ir Grasmanis - 50,02% un Ēriks Ciguzis - 48,98%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu