«Aldaris» pagājušo gadu noslēdza ar € 25,9 miljonu apgrozījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Alus darītava AS «Aldaris» 2016.gadu ir noslēgusi ar 25,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir mazāk nekā iepriekšējā gadā, pastāstīja kompānijas valdes locekle Sigita Ozola.

Pēc LETA aplēsēm kompānijas apgrozījums pērn saruka par 1,3% salīdzinājumā ar 2015.gadu.

«Aldara» valdes locekle skaidroja, ka kompānijas apgrozījums pērn samazinājies saistībā ar kopējā Latvijas alus tirgus samazināšanos par 6,2%. Viņa arī atzina, ka aizvadīto gadu «Aldaris» noslēdzis ar zaudējumiem, taču tie saistīti ar investīcijām attīstības projektos.

«Aldaris» pērn salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem vairāk darba ieguldīja darbinieku apmācībās, darba vides un apstākļu uzlabošanā, kā arī veica vērā ņemamus apkārtējās vides uzlabošanas darbus, attīstot vēsturisko «Aldara» alus darītavu, kurā tiek brūvēts alus un izveidots alus muzejs. Pēc Ozolas teiktā, «Aldara» alus muzejā regulāri tiek rīkoti alus vakari un meistarklases «Aldara» klientiem, sadarbības partneriem un interesentiem, ieguldot sabiedrības izglītošanā un alus kultūras attīstībā, informējot par alu un, meklējot labākās alus saderības ar konkrētiem ēdieniem. Tiek piemeklēta katram cilvēkam viņa garšas kārpiņām piemērotākā alus šķirne.

Viņa piebilda, ka iepriekš veiktās investīcijas ir ilgtermiņa ieguldījumi uzņēmuma attīstībā, tāpēc «Aldaris» prognozē, ka 2017.gadā kompānijai nebūs zaudējumu vai arī rādītāji uzrādīs simbolisku peļņas guvumu.

Pēc viņas teiktā, šā gada pirmajos sešos mēnešos uzņēmuma produktu portfeli ir papildinājuši 23 jaunumi. «Esam veikuši mārketinga pētījumus, ieguldījuši jaunu produktu izstrādē, izpētījuši, kas mūsu pircējiem šobrīd ir aktuāls, pēc kā ir pieprasījums un šobrīd vairāk orientējamies uz jaunumiem «premium» nišā,» viņa pastāstīja.

«Aldaris» 2015.gadā strādāja ar 26,244 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 23,3% un bija 2,614 miljoni eiro.

Tāpat vēstīts, ka 2013.gadā «Aldaris» paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un «premium» alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ plastmasas pudelēs jeb PET fasētā alus ražošana pārcelta ārpus Latvijas - uz «Carlsberg» grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

«Aldaris» ir Dānijas alus ražotāja «Carlsberg» grupas uzņēmums. «Carlsberg» kontrolē uzņēmumu «Baltic Beverages Holding».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu