«Ek Ovo» kļuvusi par Latvijā pirmo lielo bioloģiski sertificēto olu ražotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Olu ražotāju asociācijas biedrs, SIA «Ek Ovo» pēc sekmīgi aizvadītiem diviem pārejas perioda gadiem ir kļuvis par Latvijā pirmo lielo bioloģiski sertificēto olu ražotāju un šogad par 700 putniem plāno kāpināt bioloģiski sertificēto dējējputnu ganāmpulku, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas īpašnieks Nauris Vītols.

Viņš pastāstīja, ka patlaban uzņēmumam ir iespēja tirgot bioloģiskās olas par augstāku cenu salīdzinājumā ar laiku pirms sertifikāta ieviešanas, kad uzņēmums tās tirgoja par mājas olu cenu. «Pirms sertifikāta iegūšanas visas olas realizējām caur «Balticovo» kā parastās mājas olas - tobrīd tās vēl nevarējām pārdot kā bioloģiskās olas,» teica Vītols, piebilstot, ka tagad uzņēmumam pavērusies šāda iespēja iespēja. Arī pēc sertifikāta iegūšanas kompānija visas olas plāno realizēt ar sadarbības partnera «Balticovo» zīmolu.

Drīzumā «Ek Ovo» ražotās BIO olas, kuru marķējumā būs «0» - «Bioloģiskā lauksaimniecība», parādīsies tirdzniecībā ar «Balticovo» zīmolu.

Viņš pastāstīja, ka saimniecībā patlaban ir reģistrēta novietne ar 1020 bioloģiski sertificētām dējējvistām, taču to skaitu šogad iecerēts palielināt par aptuveni 700 putniem. «No atbildīgajām instancēm esam saņēmuši atļaujas palielināt putnu skaitu,» teica Vītols, piebilstot, ka šī iemesla dēļ uzņēmumam šogad būs jāceļ arī jauna putnu novietne, kuras būvniecība pēc provizoriskajām aplēsēm varētu izmaksāt apmēram 35 000 eiro.

Vītols pastāstīja, ka tāpat «Ek Ovo» plānos nākotnē ietilpst apvienoties arī ar citiem bioloģisko olu ražotājiem, kuri būs ieguvuši sertifikātu, lai kopīgiem spēkiem radītu bioloģiskos olu pārstrādes produktus. «Lielu potenciālu saskatu olu pārstrādē. Ir idejas ar citām saimniecībā runāt par jauna, bioloģiska produkta radīšanu. Tas būtu kaut kas jauns, Latvijā līdz šim nebijis, jo iepriekš bioloģiskās olas nebija pieejamas pietiekamā daudzumā,» sacīja Vītols, piebilstot, ka arī citiem bioloģiskajiem ražotājiem šādā gadījumā būtu jāiegūst sertifikāts.

«Ek Ovo» īpašnieks gan pagaidām atturējās nosaukt konkrētus pārstrādes produktus. Pēc viņa teiktā, ir daudz dažādu produkcijas veidu, ko radīt no bioloģiskajām olām. Tās varētu būt, piemēram, bioloģiskās olu nūdeles, taču tik pat labi arī citi produkti.

Vītols atbildēja apstiprinoši uz jautājumu, vai aug pieprasījums pēc bioloģiskām olām. «Pieprasījums pēc šāda veida produkcijas Latvijā pieaug tāpat kā pieprasījums pēc cita veida labas, kvalitatīvas pārtikas,» sacīja uzņēmuma īpašnieks.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka uzņēmuma apgrozījums bija 26 243 eiro, kas ir 4,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 41,4% - līdz 2444 eiro.

Kompānija ir reģistrēta 2015.gada 27.martā un tās pamatkapitāls ir 200 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vītols, kurš ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu