Lauksaimnieki pārsteigti par iedzīvotāju nelielo aktivitāti pašvaldību vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lauksaimnieki ir pārsteigti par iedzīvotāju nelielo aktivitāti pašvaldību vēlēšanās, sacīja biedrības «Zemnieku saeima» priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

«Esam pārsteigti par vēlētāju nelielo aktivitāti, jo aptuveni puse balsstiesīgo iedzīvotāju vēlēšanās nepiedalījās. Noteikti viņu vidū bija gan pilsētu iedzīvotāji, gan lauksaimnieki. Iemesls lielākoties tam ir uzskats, ka ar vienu balsi tāpat nekas nemainīsies,» uzsvēra Lazdiņš.

Viņš piebilda, ka iedzīvotājiem ir jāapzinās - katra balss var izmainīt gan vēlēšanu rezultātu, gan turpmākos pašvaldības lēmumus, prioritātes un darbus nākamajos četros gados.

Vienlaikus Lazdiņš pauda lepnumu par "Zemnieku saeimas" biedru aktīvo iesaisti vēlēšanās, kandidējot partiju sarakstos un tiekot ievēlēti vietējās pašvaldībās. "Mums, kā organizācijai, ir svarīgi, ka lobēšanās procesā varam sadarboties ar deputātiem, kuri ir ieinteresēti risināt lauksaimniecības nozares jautājumus. Ievēlētajiem deputātiem novēlam veiksmi darbos un priecāsimies, ja viņi izrādīs iniciatīvu sadarbībai ar "Zemnieku saeimu," teica Lazdiņš.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs norādīja, ka ir pāragri spriest par vēlēšanu rezultātu turpmāku ietekmi uz nozari. «Vēlētāji ir izdarījuši savu izvēli, bet nevienu personāliju atsevišķi izcelt vai nopelt nevēlamies, jo tagad katra ievēlētā deputāta izdarītie darbi varēs sabiedrībai parādīt atdotās balss lietderību un katrs vēlētājs varēs pats izdarīt secinājumus,» teica Treibergs.

Jau ziņots, ka sestdien pie vēlēšanu urnām devās apmēram 549 000 vēlētāji. Savukārt nobalsojušo skaits kopā ar tiem, kas izmantoja iespēju balsot iepriekšējās trijās dienās, bijis gandrīz 730 000 jeb 50,55% no balsstiesīgajiem.

Tas ir vairāk, nekā 2013.gadā, kad pašvaldību vēlēšanās piedalījās 685 890 jeb 45,99% balsstiesīgo.

Tomēr šogad pašvaldību vēlēšanās balsotāju aktivitāte bijusi otra zemākā pēdējo pašvaldību vēlēšanu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu