«Biolars» investēs attīstībā un konkurētspējas stiprināšanā ārvalstu tirgos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

SIA «Olaines ķīmiskā rūpnīca «Biolars«» («Biolars»), kas paredzējusi no sabiedrības ar ierobežotu atbildību kļūt par akciju sabiedrību, plāno palielināt investīcijas, lai nodrošinātu arī turpmāk un veicinātu uzņēmuma attīstību un konkurētspēju ārvalstu tirgos, teica uzņēmuma pārstāvis Jēkabs Leiškalns.

Ar šo plānu skaidrojams uzņēmuma lēmums par labu uzņēmējdarbības tiesiskās formas maiņai no SIA uz AS. Tiesa, Leiškalns neatklāja, cik daudz investīcijas paredzēts ieguldīt.

Uzņēmuma pārstāvis norādīja, ka uzņēmums specializējās inovatīvu ķīmisko vielu un maisījumu, kā arī pārklājumu materiālu ražošanā. Tāpat tiek turpināta uzņēmuma attīstība augstas sarežģītības ķīmijas rūpniecības jomā.

Vismaz 95% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma veido Olainē ražotu preču eksports, ko nodrošina sadarbība ar vairākām ķīmijas industrijas kompānijām. «Biolars» eksportē savu produkciju uz vairākām valstīm, taču svarīgākie tirgi patlaban ir Vācija, Itālija, Beļģija, Francija, Indija un Ķīna.

Kā vēstīts, «Biolars» reorganizācijas ceļā paredzējusi no sabiedrības ar ierobežotu atbildību kļūt par akciju sabiedrību, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Lēmums par to pieņemts šī gada 30.maijā. «Biolars» reorganizācija sākta 1.jūnijā.

Uzņēmuma paziņojumā arī teikts, ka kreditoru prasījumi piesakāmi viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas, nosūtot tos uz uzņēmuma «Biolars» juridisko adresi Rūpnīcu ielā 3, Olainē, Olaines novadā, LV-2114.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Biolars» apgrozījums 2015.gadā bija 15,413 miljoni eiro, bet peļņa - 669 303 eiro.

SIA «Olaines ķīmiskā rūpnīca «Biolars«» dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 707 444 eiro, tā īpašnieki ir Pāvels Daņilko - 88,25%, Jeļena Daņilko - 8,5%, Vitālijs Bukovskis - 3% un Jānis Ošis - 0,25%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu