Apdrošinātāja «Balta» zaudējumi pirmajā ceturksnī - 0,26 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Risku apdrošināšanas AS «Balta» šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 0,26 miljonu eiro zaudējumiem.

Zaudējumi pirmajā ceturksnī veidojušies straujā atlīdzību pieauguma dēļ - pirmajā ceturksnī atlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 12 miljoni eiro, kas ir par 13,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, teikts apdrošinātāja paziņojumā medijiem. Galvenie iemesli atlīdzību pieaugumam: palielinājies atlīdzību skaits un vidējā atlīdzību summa īpašuma un sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas segmentos, kā arī audzis jauno automašīnu zādzību skaits sauszemes transporta (KASKO) segmentā.

Īpašuma segmentā pirmajā ceturksnī būtiski palielinājušies uguns riska radītie zaudējumi gan juridiskā, gan fiziskā īpašuma segmentos. Fiziskā īpašuma segmentā galvenie iemesli ugunsgrēkiem ir elektroinstalāciju un apkures sistēmu bojājumi. Savukārt OCTA segmentā tirgū kopumā atlīdzību pieaugums sasniedzis 11%, lai gan apdrošināto transportlīdzekļu skaits palielinājies vien 2-3% robežās, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja dati.

«Baltas» parakstīto prēmiju apjoms pirmajā ceturksnī sasniedza 21,4 miljonus eiro, nodrošinot apdrošināšanas sabiedrībai 10% izaugsmi, lai gan kopējā Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus izaugsme pirmajā ceturksnī ir vien 4,8%, informē «Balta».

Uzņēmumā pozitīvi vērtē apdrošināšanas tirgus izaugsmi. «Lai arī nedzīvības apdrošināšanas tirgus audzis tikai par 4,8%, īpašuma apdrošināšana palielinājusies par 8%, bet auto apdrošināšana jau pārsniedz 10%. Šo apdrošināšanas veidu izaugsme liecina par valsts iekšējā patēriņa pieaugumu un sabiedrības vēlmi pēc finanšu stabilitātes,» teikts «Baltas» paziņojumā. Uzņēmuma vērtējumā šajā gadā turpināsies tirgus izaugsme, kas varētu pārsniegt iepriekšējā gada rādītājus.

«Balta» ietilpst PZU grupā. PZU grupas neto peļņa šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 238,26 miljonus eiro, kas ir par 80% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Kā ziņots, 2016.gadā «Balta» strādāja ar 4,025 miljonu eiro peļņu. Bruto prēmijās «Balta» 2016.gadā kopumā parakstīja 75,601 miljonu eiro, savukārt bruto apdrošināšanas atlīdzībās «Balta» pērn izmaksāja 44,55 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu