«Grindeks» koncerna peļņa pirmajā ceturksnī sasniegusi € 4,15 miljonus; apgrozījums pieaudzis par 53,2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas zāļu ražotāja «Grindeks» koncerns šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 31,85 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 53,2% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 4,15 miljons eiro, liecina biržai «Nasdaq Riga» iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

«2017.gada pirmā ceturkšņa sasniegtā peļņa un apgrozījums uzrāda strauju un dinamisku kāpumu. Būtiskākais pieaugums sasniegts Krievijā un citās NVS valstīs, kas atbilst koncerna kopējam darbības plānam un uzstādītajam mērķim atgūt šajos svarīgajos tirgos savas pozīcijas. Farmācija ir ilgtspējīgs un daudzšķautņains bizness ar spēcīgu konkurenci - mēs priecājamies par sasniegto, taču ne mirkli neapstājamies izmantot «Grindeks» priekšrocības un zināšanas,» sacīja «Grindeks» valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gada pirmajā ceturksnī «Grindeks» koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 52 pasaules valstīm kopumā par 29,7 miljoniem eiro, kas ir par 59% jeb 11 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gada pirmajā ceturksnī.

Tāpat «Grindeks» vadība atzīmē, ka «Grindeks» gatavo zāļu pārdošanas apmēri 2017.gada pirmajā ceturksnī pieauguši par 56% jeb 10,6 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 29,6 miljonus eiro. Tostarp pārdošanas apmēri Krievijā, pārējās NVS valstīs un Gruzijā 2017.gada pirmajā ceturksnī sasniedza 20,5 miljonus eiro, kas ir divas reizes jeb par 10,5 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gada pirmajā ceturksnī. Salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni Krievijā pārdošanas apmēri auguši 3,4 reizes, Tadžikistānā - 2,6 reizes, Azerbaidžānā - 2,4 reizes, Ukrainā - par 52%, bet Kazahstānā - par 42%.

Savukārt pārdošanas apmēri Baltijas valstīs un citās valstīs 2017.gada pirmajā ceturksnī sasnieguši 9,1 miljonu eiro, kas ir par 2% jeb 0,2 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gada pirmajā ceturksnī. Tostarp pārdošanas apmēri Kosovā auguši 3,5 reizes, Francijā - 2,7 reizes, Ungārijā - par 45%, Lietuvā - par 31% un Vjetnamā - par 19%. Latvijā pārdošanas apmēri 2017.gada pirmajā ceturksnī sasniedza 1,6 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 2016.gada pirmo ceturksni ir pieaugums par 2% jeb 0,04 miljoniem eiro.

Pēc «Grindeks» vadības vēstītā, 2017.gada pirmajā ceturksnī aktīvo farmaceitisko vielu pārdošanas apmēri sasnieguši 1,9 miljonus eiro, kas ir par 30% jeb 0,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gada pirmajā ceturksnī. Tostarp farmaceitiskās vielas «Grindeks» koncerns pamatā izvedis uz Eiropas Savienības valstīm, ASV, Austrāliju un Japānu.

«2017.gadā «Grindeks» turpina koncentrēties uz jaunajiem tirgiem, diversificējot savu darbību un tādējādi samazinot biznesa riskus,» sacīts vadības ziņojumā, piebilstot, ka «Grindeks» turpina paplašināt arī produktu klāstu.

Savukārt koncerna stratēģiskie biznesa attīstības tirgi ir Eiropas Savienības un Dienvidaustrumāzijas valstis, kurās, pēc koncerna vadības vēstītā, šogad plānots pieaugumu par 30%. Vienlaikus koncerns plāno nostiprināt pozīcijas arī Krievijā un pārējās NVS valstīs.

Tāpat šogad plānots izveidot jaunu ampulu ražošanas līniju meitaskompānijā Slovākijā «HBM Pharma», kā arī plānots paplašināt meitaskompānijas AS «Kalceks» darbību.

Koncerna apgrozījuma pieaugums 2017.gadā paredzēts ne mazāk kā 10% apmērā.

Savukārt plānotais investīciju apmērs šim gadam ir četri miljoni eiro.

2016.gada pirmajā ceturksnī «Grindeks» koncerns strādāja ar 20,794 miljonu eiro apgrozījumu un guva 50 223 eiro peļņu.

«Grindeks» galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. «Grindeks» koncernu veido «Grindeks» un piecas tā meitassabiedrības - Latvijas «Kalceks» un «Namu apsaimniekošanas projekti», Igaunijas «Tallinas farmācijas rūpnīca», kā arī Krievijas «Grindeks Rus» un Slovākijas «HBM Pharma». «Grindeks» akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu