«Latvenergo»: 2016.gads bijis viens no sasniegumiem bagātākajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Pagājušais gads AS «Latvenergo» bijis viens no sasniegumiem bagātākajiem gadiem, «Elektrum» elektroenerģijas tirgus apskatā norāda energokompānijas finanšu direktors Guntars Baļčūns.

Viņš atzīmē, ka koncerns aprīļa beigās ir publiskojis Ilgtspējas un Gada pārskatu par 2016.gadu. Ilgtspējas un Gada pārskatā ir atrodama informācija ne tikai par finanšu rezultātiem, bet arī informācija par koncerna darbību, pārvaldību, vides aizsardzību, sabiedrības ietekmi, atbildību par produktu un citām tēmām, kas saistītas ar koncerna ilgtspējas aspektiem.

«2016.gads ir bijis viens no sasniegumiem bagātākajiem gadiem. To apliecina arī finanšu rezultāti. «Latvenergo» koncerna 2016.gada ieņēmumi ir sasnieguši 932 miljonus eiro, savukārt peļņa - 131 miljonu eiro. Sekmīga elektroenerģijas pārdošana Baltijā ir ļāvusi mums saglabāt līderpozīciju elektroenerģijas tirgū Baltijā ar 30% tirgus daļu. 2016.gadā esam saražojuši 4707 gigavatstundas elektroenerģijas, kas ir par 21% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tāpat veiksmīgi turpinās Daugavas hidroelektrostaciju rekonstrukcijas programma, savukārt «Moody's Investors Service», novērtējot koncerna rezultātus, šogad februārī pārapstiprināja «Latvenergo» kredītreitingu «Baa2» ar stabilu nākotnes vērtējumu,» klāsta Baļčūns.

Vienlaikus viņš uzsver, ka «Latvenergo» koncerns no 2009.gada sagatavo Ilgtspējas pārskatu atbilstoši starptautiski vispopulārākajām ilgtspējas ziņošanas vadlīnijām «Global Reporting Initiative» (GRI), bet otro gadu Ilgtspējas pārskats tiek sagatavots atbilstoši GRI G4 vadlīnijām, kas paredz padziļinātu ieinteresēto pušu iesaisti pārskata satura pilnveidošanā, noskaidrojot viņu ieteikumus «Latvenergo» koncerna darbības uzlabošanas procesam.

«Latvenergo» koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu nomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu