LTRK: Apmēram ceturtdaļai kameras biedru ir biznesa attiecības ar Krievijas uzņēmējiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Neraugoties uz ekonomiskajām sankcijām, apmēram ceturtdaļai Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras (LTRK) biedru joprojām ir biznesa attiecības ar Krievijas uzņēmējiem, šodien pēc Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras (LTRK) delegācijas vizītes Krievijā sacīja LTRK padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis.

Viņš pastāstīja, ka LTRK delegācija šodien atbildes vizītē viesojās Maskavā un tikās ar Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (KFTRK) pārstāvjiem, tostarp KFTRK prezidentu Sergeju Katirinu, kā arī Krievijas uzņēmējiem. Sarunas laikā tika pārrunāta turpmākā sadarbība uzņēmējdarbības jomā. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību sadarbību turpināt jomās, kur tā iespējama.

«Neraugoties uz visām sankcijām, Krievija mums ir trešais nozīmīgākais eksporta tirgus un ceturtais lielākais importa tirgus,» teica Rostovskis, uzsverot, ka, neraugoties uz ekonomiskajām sankcijām un ģeopolitiskajiem notikumiem, Latvijas uzņēmējiem ir jāturpina sadarbība ar Krieviju.

Viņš norādīja, ka LTRK kā uzņēmēju organizācija strādā biedru un valsts tautsaimniecības labā, līdz ar to saskata nepieciešamību turpināt sadarbību ar Krieviju, neraugoties uz ģeopolitiskajiem notikumiem. «Mēs orientējamies uz tautsaimniecības un ekonomikas attīstību. Tikšanās laikā pārrunājām jomas, kurās varam vairāk sadarboties, ņemot vērā sankciju iespaidu. Joprojām ir ekonomiskās zonas, kur ir noteiktas sankcijas un sadarbība nav iespējama. Bet ir zonas, kuras sankcijas neskar, un tās var stiprināt. Ļoti daudz labu piemēru ir pierobežas sadarbībā,» teica Rostovskis.

Rostovskis uzsvēra, ka, neraugoties uz šķēršļiem, sadarbība ar Krievijas uzņēmējiem turpinās. «LTRK ir apmēram 2000 biedru, no kuriem apmēram 20-25% ir bizness ar Krievijas uzņēmējiem,» sacīja LTRK padomes priekšsēdētājs, piebilstot, ka abpusējā sadarbība vērtējama pozitīvi. Arī ekonomikas rādītāji liecina, ka, neraugoties vispārējo tirdzniecības rādītāju kritumu ekonomisko sankciju dēļ, sadarbība daudzās jomās, piemēram, informācijas tehnoloģiju nozarē, attīstās.

Viņš piebilda, ka LTRK delegācijas vizītē Krievijā vēlējās apliecināt labo gribu turpināt strādāt un savstarpēji sadarboties ar Krievijas uzņēmējiem. «Konkrētajā brīdī sadarbības iespējas ar Krieviju ir ierobežotas un tas ir piespiedis mūsu uzņēmējus pārorientēties uz citiem tirgiem. Taču, ja mūsu uzņēmēju sadarbība ar Krieviju būtu daudz labāka, Latvijas ekonomika augtu daudz straujāk,» viņš pauda.

Jau ziņots, ka, atzīmējot LTRK un KFTRK sadarbības desmit gadus, šogad februārī Latvijā tika organizēta kaimiņvalsts delegācijas vizīte, paredzot gan tikšanos ar uzņēmējiem, gan arī augstskolu apmeklēšanu un citas aktivitātes.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu