Zemnieku saimniecības «Ezerkauliņi» apgrozījums pērn sarūk 4,2 reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zemnieku saimniecība «Ezerkauliņi» pagājušajā gadā strādāja ar 281 833 eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga divas reizes un bija 14 515 eiro, liecina «Firmas.lv» publiskotais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts - tā kā darbaspēka nodokļu likmes 2016.gadā būtiski nemainījās, uzņēmums neatsāka ražot to dārzeņu kultūras, kur nepieciešams roku darbs, jo lauksaimniecības nozarē Latvijā ir atšķirīgs nodokļu slogs individuālajā piemājas saimniecībā ražotajai produkcijai. Pagājušajā gadā kompānijā strādāja viens darbinieks, jo lauksaimniecības produkcijas ražošanai tika izmantoti citu lauksaimniecības uzņēmumu ārpakalpojumi.

Kompānijas vadība arī norāda, ka uzņēmuma aizvadītā gada peļņa 14 515 eiro apmērā netiks sadalīta, bet ieguldīta saimniecības tālākajā attīstībā.

Šogad kompānija plāno turpināt darbību lauksaimnieciskajā ražošanā - dārzeņkopībā un ar to saistītā nekustamā īpašuma nodrošināšanā. «Sagatavojot finanšu pārskatu, kompānijas vadība ir izvērtējusi uzņēmuma spēju turpināt darboties savā nozarē arī turpmāk,» norāda uzņēmuma vadība.

Vienlaikus «Ezerkauliņu» vadības ziņojumā teikts, ka kompānija savus attīstības pasākumus plāno sadarbībā ar kooperatīva «Baltijas dārzeņi» attīstības plānu.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kaspars Brunovskis aģentūrai LETA pirms gada sacīja, ka kopš 2015.gada «Ezerkauliņi» kā zemnieku saimniecība ir palikusi pie viena uzņēmējdarbības veida - nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un ražošanu ir nodevusi kompānijai «Ķeizarsils», kas audzē dārzeņus, daudziem produktiem saglabājot preču zīmi «Ezerkauliņi».

Jau ziņots, ka 2015.gadā «Ezerkauliņi» strādāja ar 1,184 miljonu eiro apgrozījumu un 7104 eiro peļņu.

«Ezerkauliņi» ir dibināta 1997.gadā un uzņēmums apsaimnieko lauksaimnieciskās būves - tehnikas novietnes, dārzeņu noliktavas un pirmapstrādes telpas. Uzņēmums ir izveidojis preču zīmi «Ezerkauliņi». «Ezerkauliņu» vienīgais īpašnieks ir Kaspars Brunovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu