Asociācija: Latvijas tirgū aug bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas klāsts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas tirgū palielinās bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas apmēri un piedāvājuma klāsts, kas skaidrojams ar patērētāju pieprasījumu pēc tās, pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas (LBLA) valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis.

Viņš sacīja, ka pieaug bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas popularitāte un patēriņš. Šī iemesla dēļ Latvijas patērētājiem ir pieejams arī plašāks bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas klāsts. «Pieprasījums pēc bioloģiskās produkcijas pieaug lēnām, taču līkne ir augšupejoša. Bioloģiskās produkcijas patēriņš palielinās un tā arvien vairāk pieejama Latvijas veikalos un tirgos,» teica Norkārklis, piebilstot, ka patērētājiem ir plašākas iespējas izvēlēties dažādus bioloģiskos produktus.

Patērētāji un Latvijas sabiedrība kopumā izprotot veselīga dzīvesveida nozīmi, līdz ar to pieprasījums pēc bioloģiskās produkcijas aug. Lai arī bioloģiskās produkcijas pārstrādes uzņēmumu skaits Latvijā būtiski nemainās, arvien vairāk uzņēmumu iegūst sertifikāciju šādas produkcijas pārstrādei. Tāpat lauksaimnieki vairāk bioloģiskās produkcijas nodod pārstrādei un tirgū parādās arvien vairāk produkcijas, kas marķēta kā bioloģiskā lauksaimniecības produkcija.

«Agrāk šāda veida produkti aizgāja «kopējā katlā» un netika atpazīti kā bioloģiskās lauksaimniecības produkcija. Tagad procentuāli arvien vairāk no kopējās saražotās lauksaimniecības produkcijas tiek marķēta kā bioloģiskā. Patērētājs to redz un patērē vairāk,» sacīja LBLA valdes priekšsēdētājs.

Viņš arī prognozēja, ka bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas apmēri un pieprasījums pēc tās turpinās pieaugt arī nākotnē, kas saistīts ne tikai ar patērētāju pieprasījumu, bet ar ilgtspējīgu saimniekošanas praksi.

LBLA ir dibināta 1995.gadā un ir profesionāla organizācija, kurā apvienojušies bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražotāji, pārstrādātāji, tirgotāji un šīs kustības atbalstītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu