Baltijas «McDonald’s» attīstītāja «Premier Capital» apgrozījums € 200 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Baltijas valstīs, Grieķijā, Maltā un Rumānijā esošās ātrās ēdināšanas ķēdes «McDonald’s» attīstības licences turētāja «Premier Capital» apgrozījums pērn pārsniedzis 200 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Salīdzinot ar 2015.gadu, apgrozījums vairāk nekā dubultojies. To veicināja arī attīstīšanas licences iegāde Rumānijā, kas notika 2016.gada janvārī. «Premier Capital» pagājušajā gadā apkalpojis 105 miljonus restorānu viesu.

Kā atzīmē uzņēmuma pārstāvji, par darbības rezultātiem Baltijā un Latvijā plānots informēt nākamnedēļ.

Pērn «Premier Capital» grupa reģistrējusi pamatdarbības peļņu 21,2 miljonu eiro apmērā. Pēc investīciju ienākumu un finanšu izdevumu aprēķināšanas grupas pirmsnodokļu peļņa sasniegusi 16,5 miljonus eiro. Uzņēmuma aktīvu apjoms pērn veidojis 41,6 miljonus eiro. «Premier Capital» pagājušajā gadā īstenoja vērstpapīru emisiju 65 miljonu eiro apmērā. Vērtspapīri kotēti Maltas akciju biržā.

Iegūstot «McDonald’s» attīstības licenci Rumānijā, «Premier Capital» savam portfelim 2016.gadā pievienoja 67 jaunas «McDonald’s» ēstuves. «Premier Capital» portfelis turpinājis pieaugt ar vienas ēstuves atvēršanu Grieķijā, vēl vienas ēstuves atvēršanu Maltā un divu ēstuvju atvēršanu Rumānijā. Trīs ēstuves Rumānijā un divas Baltijas valstīs pērn tika rekonstruētas.

Prognozes uzņēmuma darbībai šogad visos tirgos ir pozitīvas.

Šogad «Premier Capital» atvēris vienu jaunu ēstuvi Salonikos, Grieķijā, bet kopumā «Premier Capital» tirgos paredzēts atvērt vēl deviņas jaunas ēstuves.

Kompānija «Premier Capital plc» ir «McDonald's» attīstības licences turētāja Igaunijā, Grieķijā, Latvijā, Lietuvā, Maltā un Rumānijā. Patlaban uzņēmuma tīklā ietilpst 134 ēstuves, tostarp vairākas «McDrive» un «McCafe» ēstuves, kurās gada laikā tiek apkalpoti vairāk nekā 105 miljoni apmeklētāju.

«Premier Capital plc» ir viens no daudznozaru kompānijas «Hili Ventures» grupas uzņēmumiem.

"Hili Ventures" ar sešu biznesa struktūrvienību palīdzību veic uzņēmējdarbību partnerībā ar "McDonald’s" un "Apple", kā arī darbojas tādās jomās kā loģistika, inženierzinātne, tehnoloģijas un nekustamie īpašumi. "Hili Ventures" strādā desmit valstīs. "Hili Ventures ir "Allison", "Cisco", "CMA CGM", "Konecranes", "IBM", "Lenovo", "Microsoft", "NCR", "Peterson", "Terberg", "Tranter", "Diebold Nixdorf" un citu globālo zīmolu partneris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu