Ķīna vienojas atvērt savu tirgu ASV liellopu gaļai un dabasgāzei

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ķīna piektdien paziņoja par vienošanos ar ASV, lai atjaunotu ASV liellopu gaļas importu un atvērtu savu tirgu Savienoto Valstu dabasgāzei un finanšu pakalpojumiem.

Šāda vienošanās panākta mēnesi pēc tam, kad Ķīnas prezidents Sji Dziņpins un ASV prezidents Donalds Tramps Floridā bija rīkojuši draudzīgu tikšanos, kuras laikā tika izveidots 100 dienu rīcības plāns ekonomiskajai sadarbībai.

Panāktā vienošanās paredz, ka Ķīna līdz 16.jūlijam atcels 13 gadus ilgušu ASV liellopu gaļas importa embargo, un Ķīnas uzņēmumi tagad arī spēs no ASV iegādāties dabasgāzi.

Tāpat Ķīna arī ļaus pilnībā ārvalstniekiem piederošiem finanšu pakalpojumu uzņēmumiem Ķīnā sniegt kredītreitingu pakalpojumus.

Šāds paziņojums ir kārtējā pazīme tam, ka Tramps vēlas izveidot labas attiecības ar Ķīnu, neskatoties uz prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā paustajiem solījumiem Pekinai noteikt tirdzniecības tarifus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu