Rīgas restorānu nedēļas laikā speciāli izveidotas maltītes piedāvās 46 restorāni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Rīgas restorānu nedēļas laikā speciāli izveidotas trīs kārtu maltītes piedāvās 46 restorāni, aģentūru LETA informēja Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) «Live Riga» pārstāve Anna Blaua. Restorānu nedēļas laikā galvaspilsētas restorāni piedāvās trīs kārtu maltīti par īpašu cenu – 15 vai 20 eiro.

Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās restorāni «Astor», «Avalon», «B-Bārs restorāns»,»Benjamiņš», «Boulevard 33»,»Bruņinieku 63», «Cup&Cino», «C.U.T.», «Čarlstons», «Čemodāns», «De Commerce Gastro Pub 1871», «Elements», «Esplanāde», «Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns», «Garage», «Vīna bārs» un «Gutenbergs».

Tāpat maltītes par 15 eiro varēs baudīt restorānos «KID*», «Konvents», «KukBuk Restorāns», «Moltto Grill&Wine», «Niklāvs», «Ozo golfa kluba restorāns», «Panorāma», «Piramīda», «Ribs&Rock», «Rīgas Pērle», «Steiku Haoss», «Tinto», «Zaļais Maksis» un «Zvejnieka dēls».

Savukārt, kategorijā par 20 eiro trīs kārtu maltīti piedāvās restorāni «3 Pavāru restorāns «Tam labam būs augt!«», «Bibliotēka No.1 Restorāns», «Entresol», «Ferma», «Forest», «Kaļķu vārti», «Kasha Gourmet», «Kolonāde. Mūsu stāsti.», «Koya», «Le Dome», «Muusu», «Olive Oil Restorāns»,»Restorāns 3», «Rocket Bean Roastery», «Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā» un «Valtera restorāns».

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Vairāk iepazīties ar Restorānu nedēļas dalībnieku sarakstu un restorānu sagatavotajiem piedāvājumiem iespējams «Live Riga» mājaslapā.

Kā ziņots, no šodienas līdz 14.maijam norisināsies Rīgas restorānu nedēļa.

Atzīmējot Eiropas gastronomijas reģiona titulu, Rīgas restorānu šefpavāri maltītes radījuši atbilstoši konceptam «Ar Dabu šķīvī».

Konceptu «Ar dabu šķīvī» izveidojusi Valmieras pilsēta sadarbībā ar partneriem Rīgas-Gaujas reģionā (Cēsīm, Gaujas Nacionālā parka klasteri, Siguldu un RTAB), lai veicinātu reģiona gastronomijas daudzveidības iepazīšanu. Rīgas-Gaujas reģionam 2017.gadā piešķīra Eiropas gastronomijas reģiona titulu.

Ievērojot Restorānu nedēļas nosacījumus, ēdienam šīs nedēļas laikā ir jāreprezentē Latvijas un Baltijas virtuve, tādēļ vismaz puse no maltīšu pagatavošanā izmantotajiem produktiem ir jābūt vietējas izcelsmes, kā arī sezonāliem produktiem.

Rīgas restorānu nedēļas mērķis ir palielināt sabiedrības interesi par restorānu kultūru, īpaši koncentrējoties uz jaunu klientu iepazīstināšanu ar Rīgas restorānu vidi un ārpus mājas ēšanas kultūras attīstību kā ilgtermiņa projektu. Tāpat mērķis ir stimulēt aktīvas publiskas diskusijas Latvijas sabiedrībā par Latvijas tradicionālo un moderno virtuvi, uzsverot ēdiena kvalitāti.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu